MY KTEO

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Σίμος Κεδίκογλου: «Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας θα είναι το πρώτο στην Ελλάδα που θα έχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού»


Την ανάγκη να εξυπηρετηθούν το συντομότερο δυνατό και να μπορέσουν να εμβολιαστούν πολίτες με αναπηρίες  και με  κινητικά προβλήματα επεσήμανε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου. Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Ιστιαία τόνισε, ότι οι λύσεις που εξετάζονται είναι, είτε να οργανωθεί η μεταφορά αυτών των ατόμων στα εμβολιαστικά κέντρα,  είτε να διατεθούν κινητές Ομάδες επισκέψεων στα σπίτια, στελεχωμένες με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση αναφορικά με τη λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας ανέφερε ότι είναι πολύ κοντά στο τελευταίο βήμα, καθώς μετά και την τροποποίηση του Οργανογράμματος ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης ζήτησε την έγκριση των πιστώσεων με έγγραφό του προς το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών για να προκηρυχθούν στη συνέχεια οι θέσεις των  νεφρολόγων και των απαραίτητων νοσηλευτών.  Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είμαστε σε συνεννόηση με τον Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ Βασίλη Κοντοζαμάνη, ώστε και αυτό το τελευταίο βήμα να ολοκληρωθεί με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο και για ακόμα μία φορά θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κοντοζαμάνη, όπως και τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, γιατί ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και κατανόησαν το πόσο σημαντικό είναι για τη Βόρεια Εύβοια να έχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Είμαι βέβαιος, ότι πολύ σύντομα θα έχουμε δώσει τέλος σε αυτή την Οδύσσεια, που ζουν οι νεφροπαθείς και οι οικογένειές τους, γιατί με τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης μέρα παρά μέρα ουσιαστικά δεν μπορούν να ζήσουν. Για να σταματήσει το μαρτύριο αυτών των ανθρώπων ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, καταφέραμε να ξεπεράσουμε πρωτόγνωρα προβλήματα και να επισπευσθούν οι διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν για να φθάσουμε πλέον πολύ κοντά στο να είναι το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας το πρώτο στην Ελλάδα που θα έχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού».

Σχετικά με τη λειτουργία του νέου σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή της Δάφνης στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας ο βουλευτής ανέφερε, ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον  Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για το εν λόγω ζήτημα,  έλαβε την απάντηση, ότι αναμένουν τις προσλήψεις στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το λοιπό επικουρικό προσωπικό για να μπορέσει να λειτουργήσει το ΕΚΑΒ στη Δάφνη έτσι ώστε να μπορούν να  καλύπτονται οι ανάγκες όλου του Δήμου. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε, η πρόσληψη οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, ουσιαστικά, έγινε για να χρησιμοποιηθεί στο ΕΚΑΒ στο πλαίσιο πάντα της συνεργασίας του  ΕΣΥ με το ΕΚΑΒ για να μπορέσουν να έχουν περισσότερα πληρώματα. Σε ό, τι αφορά το ενδεχόμενο κατάργησης του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Μαντουδίου κατέστησε σαφές, ότι δεν τίθεται ζήτημα κλεισίματος ειδικά σε μία περιοχή που έχει πληγεί από την ανεργία όσο καμία άλλη στην Ελλάδα και παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ενισχυθεί, ενημερώνοντας ότι ήδη  έχει μιλήσει με τον Υπουργό Εργασίας, ενώ θα θέσει εκ νέου το ζήτημα στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Διοικητή του ΙΚΑ με τον οποίο θα συζητήσει σειρά ζητημάτων που αφορούν γενικότερα τη  λειτουργία του ΕΦΚΑ στην Εύβοια.

Τέλος, για το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας Σχολίασε: «Δεν μπορώ να μη γελάσω με την όψιμη ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ  για ένα έργο που ενώ ήταν ενταγμένο  στο ΕΣΠΑ το απένταξε για να  μπορέσει να εντάξει το έργο Πάτρα - Πύργος που δεν ήταν  εξίσου ώριμο, προκειμένου  για να το δώσουν στον αγαπημένο τους  εργολάβο. Τώρα η κυβέρνηση  Μητσοτάκη  θα ολοκληρώσει αυτό που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Δεν θα  πρέπει να ξεχνάμε τι έχει γίνει, ότι δηλαδή η κυβέρνηση Σημίτη είχε αφήσει την Εύβοια εκτός διευρωπαϊκών δικτύων και δεν μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με κοινοτικούς πόρους κανένα οδικό έργο στο Νομό. Το 2012 πετύχαμε την άρση αυτής της αδικίας με την κυβέρνηση Σαμαρά, ετοιμάσαμε τις μελέτες και η δημοπράτηση του έργου  θα γινόταν τον  Ιανουάριο του 2015 και ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απένταξε από το ΕΣΠΑ το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας  για να εντάξει το αμαρτωλό έργο Πάτρα – Πύργος. Τώρα είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και πολύ σύντομα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις και θα μπορέσει να δημοπρατηθεί μέσα στο χρόνο».