MY KTEO

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας: Αναβλήθηκε ομόφωνα, αλλά και εν μέσω αντεγκλήσεων η λήψη απόφασης περί έγκρισης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του ακινήτου «Πεζονήσι»


Την αναβολή του θέματος που έφερε τα πάνω κάτω την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας στην χθεσινή εξ αναβολής συνεδρίαση του.

Η λήψη απόφασης περί έγκρισης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ερέτριας και της ΕΤΑΔ που αφορά στην αξιοποίηση του ακινήτου «Πεζονήσι» (Νησί των Ονείρων), στην προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη συνεδρίαση, προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης που αποφάσισε να απέχει της συνεδρίασης με αποτέλεσμα την αναβολή της για χθες, Δευτέρα. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει με επιστολές τους και επέμειναν το θέμα αυτό να μπει σε μονοθεματική συνεδρίαση και σε καμία περίπτωση τελευταίο θέμα συνεδρίασης. Έτσι χθες ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητρόπουλος αντιλαμβανόμενος την αδιαλλαξία των της αντιπολίτευσης, επίσης με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο πρότεινε την αναβολή του θέματος και την μεταφορά του σε άλλη μονοθεματική συνεδρίαση. 

Αν και η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε έως ένα βαθμό τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δεν στάθηκε όμως αρκετή για να «γλιτώσει» τον Γιάννη Δημητρόπουλο από τις κατά μέτωπο επιθέσεις.

«Δήμαρχε δεν έχεις πάρει το μάθημά σου. Στο Δήμο το ανώτερο όργανο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Μην το απαξιώνεται. Φύγατε ως Δήμαρχος και από τη συνάντηση με την ΕΤΑΔ επιστρέψατε ως εκπρόσωπός της. Να επιστρέψετε στα παπούτσια του Δημάρχου» ανέφερε μεταξύ άλλων σε έντονο τόνο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γουρνής. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση της Αμφιτρίτης Αλημπατέ. «Πρέπει να υπολογίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε σας αρέσουμε, είτε όχι» είπε απευθυνόμενη στο Δήμαρχο και ζήτησε σεβασμό, συλλογικότητα και καλή διαχείριση του θέματος. Και η θέση όμως του Μπάμπη Καραβά δεν διέφερε από εκείνες των Νίκου Γουρνή και Αμφιτρίτης Αλημπατέ. «Δεν έχετε λάβει το μήνυμα. Μας ωθήσατε στην αποχή και μετά κάνατε λόγο για μικροπολιτικά παιχνίδια. Δεν λάβατε το μήνυμα και εδώ και 20 μήνες δεν έχετε αποδεχθεί καμία πρόταση από αυτές της αντιπολίτευσης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καραβάς, ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Τσώκος κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι ξεπουλάει «το διαμάντι της Ερέτριας. Ο Ηλίας Δσκαλάκης το χαρακτήρισε μνημόνιο κατοχής και όχι συνεργασίας και η Βούλα Αμερικάνου τόνισε ότι οι όροι του μνημονίου παραπέμπουν σε ιθαγενείς.

Πάντως ο Δήμαρχος φάνηκε να θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους και τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η αξιοποίηση του ακινήτου. «Στόχος είναι να λυθεί το πρόβλημα. Κάνω πίσω και πάρτε το πάνω σας. Αλλά να λάβουμε υπόψη τα δεδομένα και τους περιορισμούς» είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δημητρόπουλος. Μάλιστα, θέλοντας να τονίσει τη σημασία της αξιοποίησης του ακινήτου περισσότερο για την Ερέτρια και όχι τόσο για τον ίδιο ανέφερε: «Η αξιοποίησή του είναι ένα μικρό βήμα για τον Δημητρόπουλο, ένα μεγάλο για την Ερέτρια», προκαλώντας βέβαια το μειδίαμα κάποιων εκ της αντιπολίτευσης.

Πάντως, αν χρειάστηκαν τρεις περίπου ώρες συζήτησης για να καταλήξει το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα στην αναβολή του θέματος, καταλαβαίνει κανείς ότι η μονοθεματική συνεδρίαση, που θα αφορά στην ουσία του θέματος, όποτε κι αν γίνει, θα είναι μαραθώνια και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.