MY KTEO

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Μάθετε γιατί πρέπει να τρώτε παστέλι


Είναι ένα από τα γλυκά της νηστείας που είναι θρεπτικό, χορταστικό και θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για επιδόρπιο, χωρίς υπερβολές, αλλά με υψηλή διατροφική αξία. 

 Αν αυτό το διάστημα απέχετε από τα ζωικά λόγω  νηστείας  και θελήσετε κάτι γλυκό, το παστέλι είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε, τόσο για να κατευνάσετε τις λιγούρες σας, όσο και για να χορτάσετε με  υψηλή θρεπτική αξία.  Με συστατικά το σουσάμι και το  μέλι, το παστέλι είναι άκρως ωφέλιμο, για πολλούς λόγους: 

-Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, χάρη στο σουσάμι του που στα 100 γραμμάρια, καλύπτει στο  97% την ποσότητα ασβεστίου   που χρειαζόμαστε καθημερινά. Ξεπερνούν, μάλιστα, κατά πολύ την περιεκτικότητα του γάλακτος. 

-Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε  καλά λιπαρά, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα,  τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση της χοληστερόλης και κατ’ επέκταση στην καρδιαγγειακή υγεία. 

 -Μας παρέχει φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και πρωτεΐνη, που μαζί με τα καλά λιπαρά μας χορταίνουν, μας χαρίζουν ενέργεια και μας κρατούν μακριά από το τσιμπολόγημα, με  150 θερμίδες  σε ποσότητα περίπου 30 γραμμαρίων. 

-Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο -Μας παρέχει  αντιοξειδωτικά  όπως βιταμίνη Ε, σελήνιο, φυτοστερόλες, που μας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και τη φθορά που προκαλούν στον οργανισμό μας. Απολαύστε το στη νηστεία και βάλτε το στη διατροφή σας σε μόνιμη βάση. 


clickatlife.gr