MY KTEO

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Κοινότητα Αλιβερίου: Θερμή παράκληση, δεν πετάμε ή αφήνουμε οπουδήποτε τα απορρίμματα μας

Το τελευταίο διάστημα, σε ορισμένα σημεία της πόλης μας, παρατηρείται το φαινόμενο αρκετές φορές να αφήνονται κούτες-χαρτοκιβώτια από τα διάφορα προϊόντα χωρίς να τις "σπάσουν", με αποτέλεσμα,

είτε να γεμίζουν οι μπλέ κάδοι με δυο-τρία χαρτοκιβώτια, είτε υπάρχει το ενδεχόμενο ο μπλε κάδος ανακύκλωσης να είναι σχεδόν άδειος, αλλά να αφήνονται τα ογκώδη χαρτοκιβώτια στο πεζοδρόμιο, ενδεχομένως γιατί βαρέθηκε κάποιος να τα διπλώσει για να τα πετάξει.



Δυστυχώς, η εικόνα που παρατηρείται σε αρκετά σημεία της πόλης, με κάδους πλημμυρισμένους από χαρτοκιβώτια μεγάλου όγκου δεν μας τιμά. Τα ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΑ πρέπει να είναι πακεταρισμένα και δεμένα μέσα στους ΜΠΛΕ κάδους (ελαχιστοποιώντας έτσι των όγκο των υλικών αυτών) και όχι σε σωρούς «άσπαστα» γύρω από αυτούς. Αφιερώνοντας ελάχιστο επιπλέον χρόνο γι αυτό το σκοπό, τα οφέλη είναι πολλαπλάσια για όλους. Η αποκομιδή των Μπλε κάδων της ανακύκλωσης γίνεται τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.

Ένα δεύτερο θέμα είναι η απόθεση ογκωδών απορριμμάτων. Τα ογκώδη αστικά απορρίμματα, (παλαιά έπιπλα, στρώματα, οικιακές συσκευές κ.λπ.) δεν ανήκουν στην κατηγορία των «οικιακών» απορριμμάτων, αλλά αποτελούν ειδική κατηγορία και η σωστή διαχείρισή τους ως απόρριμμα είναι σε μεγάλο βαθμό ευθύνη αυτού που τα παράγει. Αυτά τα απορρίμματα δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε, αλλά παραλαμβάνονται από την υπηρεσία Καθαριότητας μετά από τηλεφωνική επικοινωνία. (Τηλ. Επικ. - 2223022306).

Τέλος, έχει παρατηρηθεί ότι σε κοινόχρηστους χώρους, αφού τον επισκεφθούμε, φεύγοντας αφήνουμε πίσω μας, διάφορα αντικείμενα, (από μπουκαλάκια νερού και ποτήρια καφέ μέχρι κουτάκια μπύρας, πλαστικά πιάτα κ.α.)

Θερμή παράκληση, δεν πετάμε ή αφήνουμε οπουδήποτε τα απορρίμματα μας, αναζητούμε τον πλησιέστερο κάδο και τα εναποθέτουμε, οφείλουμε να προστατέψουμε και να μη ρυπαίνουμε το περιβάλλον.

Η καθαριότητα, η καλαισθησία και η προστασία του περιβάλλοντος είναι υγεία , είναι Πολιτισμός, είναι υπόθεση όλων μας.