MY KTEO

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Τα κρούσματα στο Εργοτάξιο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στο Δήμο Χαλκιδέων έκανε χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων η Δήμαρχος Έλενα Βάκα. Απαντώντας σε ερώτηση της δημοτικής συμβούλου Γραννέτας Τσιβίκα, αν ο Δήμος είναι έτοιμος για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαϊου, τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων και «το άνοιγμα των σχολείων θα μας βρει καθόλα έτοιμους», είπε η Δήμαρχος.

Ο Βασίλης Καθαροσπόρης είπε πως η ενημέρωση από το Νοσοκομείο Χαλκίδας και το τι συμβαίνει στο Δήμο σε σχέση με τα κρούσματα είναι ο μπούσουλας: «Ο Δήμος Χαλκιδέων είναι ο «αιμοδότης» του Νοσοκομείου, αφού οι πλειοψηφία των ασθενών είναι από το Δήμο μας», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θάνατο από covid του δημοτικού υπαλλήλου Γιάννη Καζανόπουλου λέγοντας πως μετακινήθηκε στο Εργοτάξιο, προκαλώντας την αντίδραση της Δημάρχου η οποία είπε πως ήταν προϊστάμενος στο Εργοτάξιο τονίζοντας ότι δεν ήταν έντιμο από την πλευρά του κου Καθαροσπόρη να αναφερθεί σε αυτό το θέμα από το στιγμή που το χώμα που σκεπάζει τον Γιάννη Καζανόπουλο είναι ακόμα νωπό.

Ο κ. Καθαροσπόρης είπε πως οι εργαζόμενοι στο Εργοτάξιο πρέπει να δουλεύουν εκ περιτροπής γιατί αυτό που είναι πάνω από όλα είναι η υγεία τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Γιώργου Μπαντούνα, ο οποίος και αυτός είπε πως πρέπει να αποσυμφορηθεί το Εργοτάξιο και να εργάζονται οι πρωί – απόγευμα.

«Το εργοτάξιο νοσεί εδώ και καιρό» είπε ο δημοτικός σύμβουλος Πάνος Καραμούζης τονίζοντας πως οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους του Δήμου που βγαίνουν θετικοί, είναι υπάλληλοι στο Εργοτάξιο.

Ο Αντιδήμαρχος Νέας Αρτάκης Μπάμπης Κώσταρος μίλησε με στατιστικά στοιχεία και είπε πως σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το 20-25% των κρουσμάτων στην Εύβοια είναι από επιχειρήσεις που εδρεύουν στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και όχι μόνο. Τα κρούσματα σε εργαζόμενους στο Δήμο Χαλκιδέων είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με τα κρούσματα που παρουσιάζονται στις επιχειρήσεις, κατάληξε ο Αντιδήμαρχος.

Στο Δήμο Χαλκιδέων έχουν νοσήσει από την αρχή της πανδημίας 29 υπάλληλοι σε σύνολο 950 εργαζομένων στο Δήμο είπε η Δήμαρχος Χαλκιδέων. Το ποσοστό είναι της τάξης του 3,2% είπε η Δήμαρχος και συνέχισε: «Νοσούν γιατροί, νοσηλευτές, δικηγόροι, άνθρωποι από όλους τους εργασιακούς χώρους. Το ότι νοσούν υπάλληλοι που εργάζονται στο εργοτάξιο δεν σημαίνει ότι κόλλησαν εκεί. Μπορεί να τον μετέφεραν τον ιό στον εργασιακό χώρο από αλλού. Σαν Δήμος έχουμε τηρήσει όλα τα μέτρα και έχουμε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι μας. Εκ περιτροπής εργασία, τήρηση των μέτρων στο εκατό τοις εκατό. Κάνουμε συνεχώς δειγματοληπτικούς ελέγχους και ο ΕΟΔΥ σε αυτό μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ.» Η Δήμαρχος απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες του Δήμου Χαλκιδέων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μπορέσει να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.