MY KTEO

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Μ. Χατζηγιαννάκης: Όλο το αφήγημα της κατηγορίας καταρρέει


Τα όσα κατέθεσε σήμερα σχολιάζει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Χατζηγιαννάκης, που μετέχει στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση του Ν. Παππά.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιαννάκη, από τα λεγόμενα του μάρτυρα προκύπτει ότι (1) ο ίδιος (ο κ. Τόμπρας) είχε εντολή από τους Χούρι να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας με κάποιους από τους επίδοξους καναλάρχες, (2) ο ίδιος, όπως δήλωσε, κατάφερε και βρήκε 3 εκατ. ευρώ άρα -όπως κατέθεσε- «δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση, αν ήθελε, να του βρει 17 εκατ.;», (3) μας έφερε το χειρόγραφο συμφωνητικό, που υπεγράφη δύο χρόνια μετά τον διαγωνισμό και δείχνει ότι υπήρχε συζήτηση για να λυθεί το όλο ζήτημα της ιδιωτικής -όπως είπε ο κ. Τόμπρας- διαφοράς μεταξύ Χούρι και Καλογρίτσα, και (4) η διαδικασία της εγγυητικής επιστολής και όλου του διαγωνισμού δεν είχε προβλήματα, ότι η εγγυητική επιστολή εκδόθηκε ορθώς, ότι τα λεφτά είχαν κανονική προέλευση και ήταν αποτέλεσμα της σύμβασης δύο ιδιωτικών φορέων.

Κατόπιν αυτών, προσθέτει ο κ. Χατζηγιαννάκης, "είναι προφανές ότι όλο το αφήγημα της κατηγορίας καταρρέει. Ούτε δώρο υπάρχει, άρα ούτε δωροληψία, ούτε παράβαση καθήκοντος".

Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά τη σημερινή κατάθεση του κ. Τόμπρα ο επόμενος μάρτυρας ο κ. Καλογρίτσας επικαλέστηκε τον εμβολιασμό του, καθώς υποστηρίζει ότι αναρρώνει από το εμβόλιο κατά του ιού και δεν μπορεί να καταθέσει στην προανακριτική την Τετάρτη.