MY KTEO

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Δίκτυο Προοδευτικών Πολιτών Εύβοιας: Συνεχίζουν τον αγώνα για την άναρχη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών


Με την τρίτη εκδήλωση του Δικτύου Προοδευτικών Πολιτών Εύβοιας, με θέμα την άναρχη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην Εύβοια, έκλεισε ένας κύκλος συζητήσεων για το θέμα.

Το Δίκτυο Προοδευτικών Πολιτών Εύβοιας προσπάθησε να πετύχει τον στόχο που έχει βάλει: να προσεγγίζει θέματα που αφορούν την κοινωνία, να τα βάζει ανοιχτά στο δημόσιο διάλογο, χωρίς αποκλεισμούς και κομματικό πρόσημο. Εκείνο που το ενδιαφέρει είναι να ενημερώνεται η κοινωνία, να αλληλοεπιδρά, να συμμετέχει και να προτείνει εφικτές λύσεις και στα τρία επίπεδα της κοινωνικής διεκδίκησης: στα κινήματα των πολιτών, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις πολιτικές δυνάμεις

Αν αυτό είναι δυνατόν, να συντονίζονται όλες οι δυνάμεις, για προωθημένες λύσεις των προβλημάτων για το κοινό καλό, προς την κατεύθυνση της προόδου των πολιτών, την προστασία της φύσης,  την αλληλεγγύη.

Στην Τελευταία εκδήλωση (Vol 3), ήταν προσκεκλημένες οι πολιτικές δυνάμεις πού εκφράζονται στο Κοινοβούλιο, τα περιβαλλοντικά κινήματα και συλλογικότητες που δρούν στο νομό, παράγοντες πρώην και νύν.

Από τους προσκεκλημένους Βουλευτές της Εύβοιας, παρευρέθησαν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ , ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου και ο κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης. Οι υπόλοιποι είτε δεν απάντησαν καθόλου ή είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις. Συμμετείχε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Συμεών Κεδίκογλου, ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος κ. Δημήτρης Κατσούλης και με την ιδιότητά του ως νομικός, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βοιωτίας, κ. Γιώτα Πούλου, που μας ενημέρωσε για το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο όμορος νομός Βοιωτίας.

Από τα κινήματα και συλλογικότητες συμμετείχαν: ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, ο Οικολογικός σύλλογος «Σιδερίτης» ο ΣΔΑΠΕ, ο ΣΠΝΕΚ,  ο «manikia project»

Προτείναμε και έγινε αποδεκτό:

           να εκδοθεί  ψήφισμα για να  συγκεντρωθούν υπογραφές πολιτών, συλλογικοτήτων και φορέων, που θα προωθηθούν

1.         στα πολιτικά κόμματα και τις κοινοβουλευτικές ομάδες τους

2.         στις παρατάξεις του Περιφερειακού συμβουλίου

3.         στις παρατάξεις των Δήμων της Εύβοιας

           να συγκροτηθεί συντονιστικό όργανο που θα αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν, το οποίο θα αναλάβει να οργανώσει τις από εδώ και πέρα διαδικασίες που θα προκριθούν.