MY KTEO

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Γαλάνης: Φέρνουμε τους μαθητές/τριες μας σε άμεση επαφή με την πραγματικότητα και τους ανθρώπους των επαγγελμάτων


 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καινοτομεί. Αγκαλιάζει για μία ακόμη φορά τη σχολική κοινότητα και ειδικά τις μαθήτριες και τους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. Δημιουργεί μια νέα «ΠΥΞΙΔΑ», για να τους φέρει κοντά σε ανθρώπους με αξιοσημείωτη επαγγελματική πορεία, προερχόμενους κυρίως από τη Στερεά Ελλάδα, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις και προβληματισμούς των εφήβων.

O Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας Κώστας Γαλάνης δήλωσε: «Με αυτή την πρωτοβουλία – καινοτομία των ηλεκτρονικών σεμιναρίων αγωγής επαγγελματικής σταδιοδρομίας, η Περιφέρεια Στέρεας Ελλάδας φέρνει τους μαθητές/τριες μας σε άμεση επαφή με την πραγματικότητα και τους ανθρώπους των επαγγελμάτων. Η παρακολούθηση των επαγγελματικών ενοτήτων των σεμιναρίων είναι μια καλή εμπειρία, η οποία σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα ερεθίσματα θα συμβάλλει στην διαμόρφωση των απόψεων επί των επαγγελμάτων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών.

"Η πρώτη μας σχολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι η αρχή στο ταξίδι της εξειδικευμένης μόρφωσης και της επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Το ταξίδι της ζωής το προσδιορίζει η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά και μας καθοδηγεί πολλές φορές στην επιλογή νέων γνώσεων και επαγγελματικών δράσεων προσαρμοζόμενοι στον εκσυγχρονισμό ,το παρόν και το μέλλον. Αυτή είναι η ομορφιά της ζωής.