MY KTEO

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Ο Δήμος Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων


Η 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, αποτελεί αφορμή ευαισθητοποίησης κι όχι εορτασμού, γιατί δυστυχώς υπάρχουν εκατομμύρια αδέσποτα ζώα στον πλανήτη που ζουν κάτω από δυσμενείς στο δρόμο.

Είναι μεγάλη η ευθύνη όλων των φορέων να επιδιώκουμε συνεχώς την προστασία και ευζωία τους.

Στο Δήμο Χαλκιδέων συμμετέχουμε ενεργά στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και προσπαθούμε με συντονισμένες ενέργειες και δράσεις για τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματά τους στην ιατρική περίθαλψη, την ομαλή συνύπαρξη στην πόλη, τις ευχάριστες συνθήκες διαβίωσης και στην εύρεση του ασφαλούς παντοτινού σπιτιού.

Συγκεκριμένα:

Δημοτικό Καταφύγιο

Το Δημοτικό Καταφύγιο του Δήμου, το οποίο λειτουργεί από το 2012 με όλες τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις, διαθέτει δυναμικότητα 150 ζώων. Για την λειτουργία του Καταφυγίου απασχολούνται, αυτή την περίοδο, 3 μόνιμοι υπάλληλοι, οι οποίοι ασχολούνται καθημερινά με την σίτιση, την καθαριότητα και τη φροντίδα των ζώων καθώς και με τη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Σήμερα, έχει εγκριθεί προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» το έργο “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ”, προϋπολογισμού 371.428,20 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης των υφιστάμενων δομών, καθώς και εγκατάσταση νέων μονάδων για την επέκταση του Καταφυγίου.

Μέσω της Δημοτικής Ανώνυμης Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Περιουσίας Χαλκίδας (Δ.Α.Ε.Ε.ΠΕ.Χ) ο Δήμος προμηθεύτηκε νέο όχημα, με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές για τη μεταφορά των ζώων. Το νέο όχημα, μαζί με αλλά δυο οχήματα που διαθέτει ο Δήμος, χρησιμοποιείται για την περισυλλογή και επανένταξη των αδέσποτων ζώων αλλά και για την ασφαλή μεταφορά σοβαρών περιστατικών.

Έχει συσταθεί 5μελής Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων, η οποία είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ορίζει τις απαραίτητες ενέργειες, τα μέτρα και τις δράσεις που απαιτούνται για την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Ακολουθείται πιστά το Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων, βάσει του Νόμου 4039/12, το οποίο περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες: περισυλλογή, καταγραφή, ηλεκτρονική σήμανση, έλεγχο υγείας, εμβολιασμό, στείρωση, υιοθεσία ή επανένταξη.

Από τις 31 Μαρτίου 2020, έχει δημιουργηθεί πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων ζώων, με την τοποθέτηση 40 σταθμών με ταΐστρες και ποτίστρες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χαλκιδέων.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Χαλκιδέων αναρτώνται τα διαθέσιμα προς υιοθεσία αδέσποτα ζώα.

Ζητούμε τη βοήθειά σου.

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο ζώο από το Δημοτικό μας Καταφύγιο.

Τηλ. επικοινωνίας: 22210 25301 και 2221078995

Αξίζουν την αγάπη μας!