MY KTEO

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Ξεκινά η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή των Στύρων Νότιας Ευβοίας


Η εταιρεία TOTAL EREN, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και με την υποστήριξη των εταιρειών ΕΝΒΙΤΕΚ και ΕΝΤΕΚΑ, ανακοινώνει την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου
στην περιοχή των Στύρων νότιας Εύβοιας, μιας περιοχής που φιλοξενεί αιολικά πάρκα των εταιρειών.

Το συγκεκριμένο έργο υποδομής - που αποτελούσε πάγιο αίτημα της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας λόγω της δυσκολίας καθημερινής πρόσβασης σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις - ξεκινάει σε συνέχεια της εξασφάλισης της έκτασης από τον όμιλο της EREN πριν από δύο χρόνια. Αποτελεί δε, το πρώτο τμήμα του αδειοδοτημένου αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου, για τις ανάγκες των δύο αθλητικών συλλόγων της περιοχής που, υπό τις άοκνες προσπάθειες των μελών τους, μάχονται με προσωπικές θυσίες για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην τοπική κοινωνία και την καθιέρωση του ως αναπόσπαστο τμήμα της διάπλασης της προσωπικότητας των μικρών παιδιών, υπηρετώντας το κεκτημένο των ίσων ευκαιριών και του μη αποκλεισμού.

Η υλοποίηση του έργου συμπίπτει χρονικά με τους εορτασμούς των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Για αυτό - δεδομένου και του εμβληματικού χαρακτήρα του έργου για την τοπική κοινωνία - με πρωτοβουλία της TOTAL EREN και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Ελευθέριο Ραβιόλο, η συγκεκριμένη δράση τέθηκε υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021. Με την πρωτοβουλία αυτή δίνεται η ευκαιρία να τιμήσουμε την ελληνική επαρχία, όπου διαδραματίστηκε η πλειονότητα των μαχών της Επανάστασης και να αναδείξουμε μάχες και γεγονότα της που δεν είναι ευρέως γνωστά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, σημαντικό γεγονός για την Επανάσταση στην περιοχή συνιστά η μάχη των Στύρων, στην οποία συμμετείχε ένοπλο μανιάτικο σώμα με οπλαρχηγό τον Ηλία Μαυρομιχάλη, γιο του Πετρόμπεη. Ο Ηλίας Μαυρομιχάλης σκοτώθηκε μαχόμενος ηρωικά τον εχθρό την 12η Ιανουαρίου 1822 στον Κοκκινόμυλο, έναν ερειπωμένο ανεμόμυλο των Στύρων.

Οφείλουμε να εξάρουμε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την τιμητική ονοματοδοσία του υπό κατασκευή αθλητικού κέντρου με το όνομα του Μανιάτη οπλαρχηγού ως ένδειξη τιμής προς τους Μανιάτες αγωνιστές για την αλληλεγγύη τους στην περιοχή και την θυσία τους για την ελευθερία.

Σήμερα, 200 χρόνια μετά, η Ελλάδα εξέρχεται από μια δεκαετή δοκιμασία και βρίσκεται εν μέσω μιας σοβαρής πανδημικής κρίσης. Ο συνδυασμός αυτός καθιστά ιδιαίτερα επίκαιρες τις αξίες και τις ιδέες της Ελληνικής Επανάστασης, προσαρμοσμένες στις σύγχρονες προκλήσεις, και υπενθυμίζει στα μέλη της κοινωνίας, περιλαμβανομένων των επιχειρήσεων, ότι είναι καθήκον όλων να υπερβούν στερεότυπα και προκαταλήψεις και να συνεργαστούν με κάθε εφικτό τρόπο για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να μετουσιωθεί σε πράξη το όραμα για μια καλύτερη κοινωνία και ένα ευοίωνο μέλλον, δικαιώνοντας τον αγώνα των αγωνιστών του 1821.