MY KTEO

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

«Το Μουσείο πάει Σχολείο»


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρουσιάζει τη δράση «Το Μουσείο πάει Σχολείο», σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού και υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η δράση θα ολοκληρωθεί εντός του έτους, σε όλη την επικράτεια, με τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και φορέα οργάνωσης το Πολεμικό Μουσείο.

Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφάνη, την Υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή, τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιο Λιάσκο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Στεφανής μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Ας καλλιεργήσουμε την εθνική συνείδηση και την ιστορική αυτογνωσία σε όλους τους μαθητές, σε κάθε άκρη της χώρας. Με παρακαταθήκη το παρελθόν, στοχεύουμε στο λαμπερό μας μέλλον».

Εξάλλου, σε σύσκεψη που ακολούθησε μεταξύ της Υφυπουργού Παιδείας Ζέτας Μακρή και το ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου συζητήθηκαν οι τρόποι για την εξειδίκευση της υλοποίησης της δράσης αυτής. Ταυτόχρονα, τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν τη μελλοντική συνεργασία-σύμπραξη του Υπουργείου Παιδείας με το Πολεμικό Μουσείο.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Λιάσκος απένειμε στην κ. Μακρή Κασετίνα με τα «Αριστεία του Αγώνος». Σημειώνεται πως το «Αριστείο του Αγώνος», είχε δοθεί από τον πρώτο Βασιλέα της Ελλάδας Όθωνα στους αγωνιστές του 1821. Το «Αριστείο του Αγώνος» εξάλλου αποτελεί το έμβλημα του Πολεμικού Μουσείου.