MY KTEO

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση: Ο Παναγιώτης Καρατζούδης δεν εκπροσωπεί πλέον την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας


Ενημερώνουμε πως ο Παναγιώτης Καρατζούδης δεν εκπροσωπεί πλέον την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας, επιβεβαιώνοντας την ανεξαρτητοποίηση του την οποία και ο ίδιος κοινοποίησε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Παραβιάζοντας μάλιστα, την αρχική του δέσμευση να παραδώσει την έδρα του στην Λαϊκή Συσπείρωση, ως όφειλε, μετά την πολιτική του επιλογή να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Νομαρχιακή του Επιτροπή.

Ο διαχωρισμός της θέσης μας είναι επιβεβλημένος και συνεπής ως προς το κάλεσμα που απευθύναμε σε όλους τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και με την Διακήρυξη μας για το Δήμο Μαντουδίου Αγίας Άννας.

Καλέσαμε το λαό του Δήμου να ενισχύσει την Λαϊκή Συσπείρωση, ισχυροποιώντας τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τη διαχειρίζονται, στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που συναινούν στην προώθησή της.

Η Τοπική Διοίκηση δεν είναι «απολίτικη». Οι διοικήσεις των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και οι «αντιπολιτεύσεις», είτε ανήκουν σε άλλα κόμματα είτε εμφανίζονται με τον μανδύα του «ανεξάρτητου», υλοποίησαν ή στήριξαν τις επιταγές της κυβέρνησης και της ΕΕ για την ενίσχυση της Τοπικής Διοίκησης ως στηρίγματος των επιχειρηματικών ομίλων και ως φορομπηχτικού και αντιλαϊκού μηχανισμού.

Σήμερα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες για το λαό μας όπου η προστασία της υγείας και της ζωής του είναι «ατομική υπόθεση», η ανεργία στην περιοχή αυξάνεται δραματικά, η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα», τα λαϊκά προβλήματα οξύνονται, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να οργανωθεί ο αγώνας και η διεκδίκηση του λαού της περιοχής.

Σε αυτό τον αγώνα συμπορευόμαστε με τον κάθε αγωνιστή ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης θέτοντας από μεριάς μας ξεκάθαρο πλαίσιο πάλης. Δεν μπορούμε όμως να συμπορευτούμε με πολιτικά κόμματα, πόσο μάλλον με τον ΣΥΡΙΖΑ που και από κυβερνητική θέση έχουν συμβάλει για το τσάκισμα του λαού και των δικαιωμάτων του. Ο λαός της περιοχής έχει αρκετά δείγματα γραφής του κόμματος του οποίου ο Παναγιώτης Καρατζούδης σήμερα είναι πλέον στέλεχος:

Οταν χάσαμε 2 συνανθρώπους μας στις πλημμύρες του Ζορμπά στην πολύπαθη περιοχή μας, και τα αιτήματα για αποζημιώσεις και υποδομές προστασίας παραπέμπονταν στις καλένδες και στη ζυγαριά του κόστους – οφέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση

 Όταν απολύονταν απο την ΤΕΡΝΑ οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της περιοχής τον Σεπτέμβρη του 19, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που πρόσταξαν την μεγάλή άνάγκη να συζητήσουμε με την Δοίκηση για να βρούμε τους λόγους που «εξώθησαν» την ΤΕΡΝΑ να προχωρήσει στις απολύσεις, λες και θα άλλαζε το δραματικό αποτέλεσμα των εκατοντάδων εργαζομένων που βρέθηκαν στο δρόμο. Άλλωστε οι ίδιοι ως κυβέρνηση ήταν αυτοί που διατηρήσαν το απαράδεκτο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, ακόμα και αν ο Τσίπρας έλεγε οτι θα τα καταργήσει όλα σε μια μέρα και με ένα νόμο.

Όταν πριν ένα χρόνο ξέσπαγε η πανδημία στη χώρα μας, με το αθωράκιστο εως σήμερα σύστημα υγείας, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφυκτικά προβλήματα των υγειονομικών που πήγαιναν στον πόλεμο χωρίς όπλα, στους εργαζόμενους που έβλεπαν τα δικαιώματά τους να παίρνονται πίσω, ήταν το βαθυστόχαστο «θα λογαριαστούμε μετά». Ο λογαριασμός βέβαια που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά ήταν να προτείνει ως σωτήρια λύση τον υπουργό υγείας κοινής αποδοχής!!!

Δε ξεχνάμε άλλωστε και τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ανα την Ελλάδα που μπροστά στις Δημοτικές εκλογές δε δίστασαν να κρατήσουν ενιαία στάση ακόμη και με τους φασίστες της εγκληματικής ΧΑ ενάντια στα ψηφοδέλτια της Λαικής Συσπείρωσης προκειμένου να μην εκλεγούν

Δεν είναι επίσης κρυφό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν κυβέρνηση διατήρησε τη δραστική μείωση στην κρατική χρηματοδότηση, που σημαίνει εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών, ανταποδοτικότητα, δηλαδή να πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες ακόμα και για τις ελάχιστες παροχές.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η επιλογή του Παναγιώτη Καρατζούδη εκ των πραγμάτων τον διαχωρίζει από τις θέσεις τις Λαϊκής Συσπείρωσης και από τα κριτήρια με τα οποία ψηφίστηκε με το ψηφοδέλτιο μας. Επίσης να υπενθυμίσουμε στον Παναγιώτη Καρατζούδη οτι εκλέχθηκε με της ψήφους που συγκέντρωσε η Λαική Συσπείρωση, ενώ το κόμμα που τώρα εκπροσωπεί στήριξε την τωρινή Δημοτική αρχή του κ. Τσαπουρνιώτη. Με αυτή την έννοια είναι επιβεβλημένη η παραίτηση του από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη για την ανάπτυξη της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη λαϊκή οικογένεια.

Στάθης Λιαγκάκης

Επικεφαλής της Λακής Συσπείρωσης Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας