MY KTEO

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Στα Λουτρά Αιδηψού αύριο Σπανός-Κελαϊδίτης για την «Παράκαμψη Λουτρών Αιδηψού»-Το έργο ολοκληρώνεται μέσα στο Μαϊο


Στα Λουτρά Αιδηψού θα βρίσκονται αύριο το πρωί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, για να παρακολουθήσουν την πορεία ολοκλήρωσης του έργου «Παράκαμψη Λουτρών Αιδηψού», το οποίο ολοκληρώνεται μέσα στο Μαϊο.

Να υπενθυμίσουμε ότι, η σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση Παράκαμψης Λουτρών Αιδηψού», υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη . Το έργο είναι ενταγμένο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΣΑΕΠ766, με προϋπολογισμό: 7.000.000,00 €.

Αφορούσε στην ολοκλήρωση της παράκαμψης Λουτρών Αιδηψού, μήκους περίπου 3,5 χιλιομέτρων.

Περιελάμβανε εκτός των εργασιών, χωματουργικά, τεχνικά, οδοστρωσία και ασφαλτικά σε όλο το μήκος της παράκαμψης, καθώς επίσης και οι παρακάτω εργασίες :

α) αντιμετώπιση του προβλήματος των κατολισθήσεων -στην θέση της γέφυρας στην αρχή του έργου, δηλαδή στην είσοδο στα Λουτρά Αιδηψού από την πλευρά των Ηλίων- όπου έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση ειδικών μεταλλικών πλεγμάτων και φραχτών ανάσχεσης βραχοπτώσεων.

β) κατασκευή τεχνικού εκσκαφής και επανεπίχωσης (cut & cover) σε θέση όπου παρατηρούνται κατολισθήσεις πρανών.

γ) αντιμετώπιση του προβλήματος της απορροής των ομβρίων υδάτων -στο τέλος του έργου- όπου έχει προβλεφθεί η κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων απορροής των ομβρίων.