MY KTEO

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Μέχρι το απόγευμα δηλώσεις και πληρωμές ΦΠΑ λόγω…Πάσχα – Τελευταία εργάσιμη Απριλίου σήμερα


Πάνω από 700.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες καλούνται έτσι να υποβάλουν μέχρι και σήμερα 29/04 την δήλωση Φ.Π.Α.  ακόμα και αν ήταν κλειστοί και δεν είχαν ούτε 1 ευρώ τζίρο για ολόκληρο το α΄τρίμηνο της χρονιάς.

Μπορεί όλοι να  τρέχουν να κάνουν αιτήσεις για Επιστρεπτέα Προκαταβολή, διατρέχουν όμως τον κίνδυνο να μπλέξουν με πρόστιμα και κυρώσεις επειδή η Μεγάλη Παρασκευή αύριο είναι αργία και, συνεπώς, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα για εκπλήρωση υποχρεώσεων είναι σήμερα η Μεγάλη Πέμπτη.

Πάνω από 700.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες καλούνται έτσι να υποβάλουν μέχρι και σήμερα 29/04 την δήλωση Φ.Π.Α.  ακόμα και αν ήταν κλειστοί και δεν είχαν ούτε 1 ευρώ τζίρο για ολόκληρο το α΄τρίμηνο της χρονιάς! Όσοι ξεχαστούν κινδυνεύουν με πρόστιμο για εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεως.

Επιπλέον όμως πρέπει να μεριμνήσουν και για την έγκαιρη πληρωμή τυχόν χρεωστικού υπολοίπου της δηλώσεως ΦΠΑ που θα καταθέσουν. Η πληρωμή πρέπει να γίνει επίσης αυθημερόν.

Ανάλογα με την τράπεζα όμως , μετά το απόγευμα, μπορεί να η πληρωμή να μεταφερθεί για την επόμενη εργάσιμη που όμως, λόγω των αργιών  του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, θα εκτελεστεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος!

Παρά τον φόρτο των ημερών πάντως, από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι δεν έχουν δεχθεί αιτήματα για αναστολή διορίας υποβολής και πληρωμής του ΦΠΑ, οπότε και δεν εξετάζεται τέτοιο ενδεχόμενο.

Δια παν ενδεχόμενον λοιπόν, όσοι έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με τη Εφορία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σήμερα 29 Απριλίου πληρώνονται υποχρεώσεις που λήγουν κάθε τελευταία εργάσιμη του μήνα.

Και εν προκειμένω:
  • Υποβολή δήλωσης Φ.Π.Α. (χρεωστικής – μηδενικής – πιστωτικής) για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία, μηνός Μαρτίου
  • Υποβολή δήλωσης Φ.Π.Α. (χρεωστικής – μηδενικής – πιστωτικής) για επαγγελματίες και επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία α΄τριμήνου Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου
  • Καταβολή Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου (2% υπέρ Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.)
  • Δήλωση Intrastat μηνός Μαρτίου
  • Υποβολή Αναλυτικής Κατάστασης Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου (Α.Κ.Ε.Ε.Δ.) επί των υπηρεσιών διαφήμισης ή προβολής μέσω διαδικτύου
  • Διακανονισμός εκπτώσεων Φ.Π.Α. βάσει του άρθ. 33 του ν.2859/2000 (Κ.Φ.Π.Α.)
  • Υποβολή δήλωσης απόδοσης τέλους ρυμουλκών και αλιευτικών πλοίων
  • Καταβολή 1/2 εισφοράς επί του εισαγόμενου συναλλάγματος επιχειρήσεων του άρθρου 25 του Ν.27/1975

Newsbomb.gr