Evia Top: Γεωργία Πύθουλα: Αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου για λήψη μέτρων σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Γεωργία Πύθουλα: Αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου για λήψη μέτρων σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων


Η κατάσταση με την πανδημία και στον δήμο μας γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Όσο και να θέλει η Κυβέρνηση να παρουσιάσει το άσπρο – μαύρο λέγοντας ότι τελειώνουμε, η πραγματικότητα που βιώνουμε δυστυχώς επιβεβαιώνει το αντίθετο. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Πρέπει να ληφθούν ΤΩΡΑ μέτρα για να προστατευθεί η υγεία του λαού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ευθύνη να πάρει θέση και να απαιτήσει τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλαχθεί η υγεία των δημοτών.

Καλούμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο, με τακτικό θέμα στην Ημερήσια Διάταξη την λήψη σχετικής απόφασης.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους να στηρίξουν το αίτημα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ


ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, ιδιαίτερα από τις αρχές της χρονιάς, καταγράφονται συνεχώς νέα κρούσματα, ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από δέκα θάνατοι από κορονοϊό.

Η κυβέρνηση έχει εγκληματική ευθύνη, γιατί μετά από ένα χρόνο από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην χώρα μας, συνεχίζει να αφήνει το σύστημα υγείας αθωράκιστο. Το σύστημα υγείας, που και πριν την πανδημία ήταν υποβαθμισμένο, με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της υποταγμένης τους πολιτικής, στην υγεία εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό, τώρα μετατρέπεται σε σύστημα μιας νόσου. Στην περιοχή μας, το ΚΥ Ψαχνών αποδυναμώνεται με μετακίνηση υγειονομικών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ καλείται να καλύψει τις ανάγκες και του εμβολιασμού και της διάγνωσηςCOVID. Την ίδια ώρα το Νοσοκομείο Χαλκίδας εφημερεύει καθημερινά σε 24ωρη βάση με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και ενώ λειτουργεί κλινική, ΜΕΘ και ΤΕΠ COVID. Η κατάσταση αυτή είναι εκρηκτική όχι μόνο για την νοσηλεία ασθενών COVID αλλά και για την πρόληψη, παρακολούθηση και νοσηλεία άλλων νοσημάτων.

Την ίδια ώρα στους χώρους δουλειάς επικρατεί μόνο το πρωτόκολλο του κέρδους, δηλαδή οι εργοδότες παίρνουν όσα και όποια μέτρα δεν μπαίνουν εμπόδιο στην συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας και κερδοφορίας. Δεν εξασφαλίζονται με κρατική ευθύνη επαρκή μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό, ενώ αποδεδειγμένα και στην περιοχή μας αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Μετά από 5 μήνες κλειστών σχολείων, η κυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα μόνο των Λυκείων κι αυτό με ατομική ευθύνη των μαθητών και των εκπαιδευτικών, με Self-test. Ενώ το Πανεπιστήμιο στα Ψαχνά παραμένει για πάνω από ένα χρόνο κλειστό.

Ως Εδώ!Απαιτούμε:

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα ΤΩΡΑχωρίς αποζημίωση, με όλο το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό που διαθέτουν, στη μάχη κατά της πανδημίας.

Να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα στους χώρους δουλειάς άμεσα.Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς της περιοχής. Να σταματήσει η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς για να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων. Να εξασφαλιστούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν ή βγαίνουν σε καραντίνα. Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το τερατούργημα που αυξάνει τον ημερήσιο χρόνο εργασίας στις 10 ώρες, και καταργεί το 8ωρο.Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να διενεργούν συχνούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Να διασφαλιστούν οι επιστημονικές οδηγίες, τα σχέδια επαγγελματικού κινδύνου και όλα τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολών. Να παρθούν όλα τα μέτρα, ώστε να ανοίξουν και να λειτουργούν με ασφάλεια για την υγεία φοιτητών και προσωπικού, χωρίς να επιβαρύνεται άλλο η εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Εξασφάλιση του λαϊκού εισοδήματος, κάθε εργαζόμενου, επαγγελματία. Να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα σε επίπεδο Δήμου σχετικά με χρέη επαγγελματιών, μείωση δημοτικών τελών κλπ.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Η δημοτική σύμβουλος Διρφύων – Μεσσαπίων

Γεωργία Πύθουλα