MY KTEO

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Κοινότητα Αλιβερίου: Επιτακτική η ανάγκη άμεσων εκταφών στο Κοιμητήριο Αλιβερίου


Η Κοινότητα Αλιβερίου έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της ότι το Κοιμητήριο Αλιβερίου έχει κορεσθεί, με αποτέλεσμα η λειτουργία του να καθίσταται πλέον εξαιρετικά δυσχερής έως αδύνατη, λόγω πιεστικής έλλειψης θέσεων ταφής.

Είναι απολύτως κατανοητή η συναισθηματική ανάγκη πολλών συμπολιτών να διατηρούν για περισσότερο από τον απαιτούμενο χρόνο τα μνημεία στον χώρο ταφής των προσφιλών τους προσώπων. Γι' αυτό και μέχρι σήμερα ο Δήμος επεδείκνυε ανοχή στις υπερβάσεις του χρονικού ορίου που προβλέπεται, καταβάλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με την Κοινότητα Αλιβερίου, για εξεύρεση ελεύθερων χώρων ταφής έχοντας υπόψιν και το χωροταξικό πρόβλημα του Κοιμητηρίου.

Με δεδομένο όμως οτι έχουν πλέον εξαντληθεί οι διαθέσιμοι χώροι ταφής στο Κοιμητήριο και η ανάγκη εξεύρεσης νέων χώρων έχει καταστεί επιτακτική και εξαιρετικά επείγουσα, παρακαλούμε, όσοι συμπολίτες μας διατηρούν μνημεία, όπου έχει παρέλθει 5ετία και πλέον από την ταφή των προσφιλών τους προσώπων, να προχωρήσουν σε εκταφή.

Όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κοιμητηρίου, η ανακομιδή των οστών από τους τάφους γίνεται με ευθύνη και επιμέλεια των συγγενών των αποθανόντων προσώπων με την συμπλήρωση 3ετίας από την ταφή με δικαίωμα 2ετούς παράτασης του χρόνου χρήσης του τάφου, σε αντίθετη περίπτωση θα εφαρμοστεί αυστηρά ο κανονισμός λειτουργίας του Κοιμητηρίου.

Η Κοινότητα Αλιβερίου ευχαριστεί προκαταβολικά για την κατανόηση και τη συνεργασία, ώστε να βρεθεί λύση για ένα μείζον πρόβλημα που αφορά την πόλη μας.