MY KTEO

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Υπόμνημα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κανήθου προς τον Δήμο Χαλκίδας


Επανερχόμαστε άλλη μια ακόμα φορά στα 16 χρόνια της ύπαρξης του συλλόγου μας για να σας θέσουμε ξανά κάποια προβλήματα, όπως έχουμε κάνει και σε όλες τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές αλλά ελάχιστα επιλύθηκαν, που ταλανίζουν την περιοχή της Κανήθου, ταλαιπωρούν  τους κατοίκους της και παρακαλούμε να επιλυθούν στο άμεσο μέλλον .

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στα εξής:

1.     Κατασκευή πεζοδρομίων αλλά και ενίσχυση του φωτισμού κατά μήκος των οδών Απόλλωνος και Νικοδήμου, δρόμων μεγάλης κυκλοφορίας και διέλευσης της αστικής συγκοινωνίας, όπου εξυπηρετούνται χιλιάδες συμπολίτες μας ,ιδιαίτερα μαθητές των σχολείων.

2.     Τοποθέτηση φωτεινών  σηματοδοτών (φανάρια ) στην διασταύρωση Μακαρίου και Νικοδήμου, προς αποφυγή των συχνών τροχαίων ατυχημάτων.

3.     Περάτωση της πεζοδρόμησης της Λ. Καραμανλή

4.     Δημιουργία κυκλικού κόμβου στην διασταύρωση της Δροσιάς.

5.     Ενίσχυση και ταχτική επαναχάραξη των διαβάσεων στις διασταυρώσεις ,ιδιαίτερα στις περιοχές μεγάλης και συχνής κυκλοφορίας (Λιμεναρχείο, διασταύρωση Νικοδήμου-Λ Καραμανλή, Λ. Μακαρίου, Απόλλωνος κλπ)

6.     Αποκατάσταση και ενίσχυση του φωτισμού ,αποκατάσταση στους κάδους ,τους πάγκους και τα παγκάκια στο αλσύλλιο Κανήθου καθώς και μέριμνα για την φύλαξη του .

7.     Δημιουργία κυκλικού κόμβου στην διασταύρωση Απόλλωνος και Αναγνωστοπούλου ,στην περιοχή του Αθλητικού κέντρου, για ανακοπή της ταχύτητος των οχημάτων και την αποτροπή ατυχημάτων.

8.     Απομάκρυνση της αφετηρίας  των αστικών λεωφορείων από  την γωνία του Αθλητικού κέντρου Κανήθου, στην διασταύρωση Απόλλωνος και Αναγνωστοπούλου, 100 μέτρα παραπάνω μετά το γήπεδο,  αλλά  και ταυτόχρονη αφαίρεση η μεταφορά του περιπτέρου που βρίσκεται στην ίδια πλευρά με την αφετηρία ,αφού εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια είναι κλειστό. Πρόκειται για σημείο όπου επανειλημμένα γίνονται ατυχήματα λόγω της περιορισμένης ορατότητας των αυτοκινήτων που διασταυρώνονται.

9.  Συντήρηση και  νέα ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου της Κανήθου λόγω μεγάλων φθορών αυτού.(πρόσφατα εστω και αργά αποκαταστάθηκε τμήμα της Αθ.Διακου που επί χρόνια ηταν απαράδεκτο)

10.Την έναρξη συνεργασίας σε πιλοτικό επίπεδο του συλλόγου μας με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου στο ζήτημα της ανακύκλωσης-κομποστοποίησης -επαναχρησιμοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών ,όπως είχαμε προ 3ετίας διαβουλευτεί με την επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου

Ευχαριστούμε, ευελπιστώντας για την διευθέτηση των προβλημάτων της περιοχής μας ,πάντα σε  αγαστή συνεργασία του συλλόγου μας με τις υπηρεσίες σας

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΝΗΘΟΥ