MY KTEO

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Κουτουλής: «Αμφισβητώ ευθέως την επάρκεια της προέδρου για την διαχείριση των οικονομικών»- Μιτζιφίρη: «Φάε τη σκόνη μου Κουτουλή»…


Το θέμα της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων και τα παρατράγουδα δεν έλειψαν. Η Δήμαρχος Έλενα Βάκα ζήτησε την παραίτηση της προέδρου της Δευτεροβάθμιας Ελένης Μιντζιφίρη (δείτε εδώ) με την κα Μιντζιφίρη να απαντάει πως θα παραιτηθεί μόνο αν η Δήμαρχος εγγράφως πως της ζητάει να παραιτηθεί για παράβαση καθήκοντος (δείτε εδώ).

Το μέλος της Δευτεροβάθμιας Δήμος Κουτουλής στη τοποθέτησή του έκανε αναλυτική παρουσίαση των στοιχείων για το χρονικό διάστημα από 2-10-2019 έως 9-4-2021. όπως είπε μεταξύ άλλων: «Ανεξόφλητα 207.000 €. Αυτά χωρίς τις 65000 € του ΟΤΕ. Σε ερώτηση που ης έκανα στην τηλεδιάσκεψη, απάντησε 70.000 € και άλλα 100.000 € από την θητεία Παγώνη!

Ρώτησα πόσο είναι το ποσό για τις κουρτίνες και η απάντηση ήταν 20.000 €. Ρώτησα αυτές είναι, δεν υπάρχουν άλλες; Απάντηση ναι αυτές είναι. Ποσό για κουρτίνες 55.000 €.

Για όλα αυτά που αναφέρω έχετε κάθε λόγο να μην με πιστεύετε. Ρωτήστε λοιπόν τον κ. Νεζη, τον κ. Παπαγεωργόπουλο τον κ. Κώσταρο και τον κ. Γιογιό. Μπορούν ελεύθερα να με αμφισβητήσουν αν δεν έδωσε ή δεν ειπώθηκαν αυτά τα πράγματα.

Είδη καθαριστικά..   σύνολο 135.000 €

Κλιματιστικά  51.000 € άλλα και άλλα ακόμα…4700, 950, 9300…κλπ

Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι… Ήταν που είχε συμφωνήσει για διασπορά των χρημάτων προς όφελος της κοινωνίας και ενίσχυση της τοπικής αγοράς….

Ρώτησα υπάρχει κάποια απευθείας ανάθεση; Απάντηση… Όχι. Υπάρχει προμηθευτής που έχει κόψει τιμολόγιο 3472 € και αυτό υπερβαίνει το ποσό δικαιοδοσίας της Προέδρου», είπε ο κ. Κουτουλής ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του και αμφισβήτησε τόσο την επάρκεια της Ελένης Μιιντζιφίρη σε σχέση με τη διαχείριση των οικονομικών, όσο και την ικανότητά της για σωστή λήψη αποφάσεων και την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών:

Η Προέδρος μιλάει για παραβάσεις όταν όλα αυτά έγιναν με τον πολύ απλό τρόπο κατάτμησης έργου. Η κα Προέδρος δεν εννοεί να το καταλάβει… Όταν έχεις ίδιο αντικείμενο και αυτό υπερβαίνει τα 2900 δεν αρκεί η εντολή της αλλά είναι άλλη διαδικασία. Ο νομοθέτης δεν είναι βλάκας να αφήνει τέτοια παραθυράκια στον νόμο. Αν ήταν έτσι κανένας δεν θα έκανε δημοπρασίες αλλά θα το έκαναν με τον τρόπο της Προέδρου!

Προσωπικά, ουδόλως με ενδιαφέρει τι γίνονταν στο παρελθόν, που τόσο προσκολλημένη είναι η πρόεδρος. Με νοιάζει μόνο τι γίνεται τώρα και στα όργανα τα οποία μετέχω. Σε καμία περίπτωση αν κάτι γινόταν λάθος στο παρελθόν, δεν θα το συνεχίσω να το κάνω. Στον ιδιωτικό τομέα κα Πρόεδρε, αν κάποιος manager δεν κάνει καλά την δουλειά του, τον αλλάζουν. Ο νέος manager φέρνει την δικιά του φιλοσοφία και κρίνεται από τα αποτελέσματα. Έχετε ακούσει κανένα νέο manager να  λέει ότι αφού λειτουργούσαν τα πράγματα έτσι τόσα χρόνια, θα ακολουθήσω και εγώ την ίδια τακτική;

Ζήτησα να μετέχω στην επιτροπή. Ζήτησα, γιατί τόσα χρόνια ακούω τους πολίτες να γκρινιάζουν για την κατάσταση των σχολείων και θέλησα να βοηθήσω. Είτε με τις τεχνικές μου γνώσεις είτε με μια άλλη νέα και καθαρή ματιά.. Και δέχομαι ότι έχουν γίνει και πράγματα, και έχουν λυθεί και θέματα χρόνια ενδεχομένως. Αρνούμαι όμως να δεχτώ ότι σε μια χρονιά που μπορούσε να επιτευχθεί μεγάλη οικονομία λόγω μειωμένων εξόδων, κατέληξε να χρωστάμε αντί να έχουμε δημιουργήσει αποθεματικό προς βελτίωση της κατάστασης των σχολείων. Αμφισβητώ ευθέως την επάρκεια της προέδρου για την διαχείριση των οικονομικών, την ικανότητα της για σωστή λήψη αποφάσεων και την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών. ....Και θα συνεχίσω να αμφισβητώ τον οποιονδήποτε συνεχίσει την ίδια τακτική με το ίδιο σθένος! Είμαι ικανοποιημένος με την προτροπή-πρόταση της κας Δημάρχου και θα είμαι πλήρως ικανοποιημένος όταν ολοκληρωθεί», κατέληξε ο κ. Κουτουλής.

Η τοποθέτηση του κου Κουτουλή προκάλεσε την «έκρηξη» της Ελένης Μιντζιφίρη: «Η ηλιθιότητα έχει όρια, η κομπλεξικότητα όχι κύριε Κουτουλή, είστε ανίδεος. Αν ήμουν manager θα έπαιρνα 3.500 ευρώ μισθό και δεν θα έκανα ακόμα και την τηλεφωνήτρια στη Δευτεροβάθμια». Η κα Μιντζιφίρη εκτόξευσε βέλη και κατά κάποιων διευθυντών σχολείων: αυτή η κλίκα των διευθυντών δεν γουστάρει τον έλεγχο. Σας έδειξα αποδείξεις από χαλβάδες, ξηρούς καρπούς, κρασιά» είπε η πρόεδρος τονίζοντας ότι «η Μιντζιφίρη δεν πουλιέται και δεν σκύβει το κεφάλι» και έκλεισε με απρεπείς χαρακτηρισμούς κατά του κου Κουτουλή, όπως «Φάε τη σκόνη μου Κουτουλή κι εσύ και ο αδελφός σου… παλιομ….». Ο Δήμος Κουτουλής διατήρησε την ψυχραιμία του, δεν απήντησε κι έτσι απεφεύχθη η …διαδικτυακή σύρραξη…