MY KTEO

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Χαλκίδα: Η ΟΓΕ στο πλευρό των υγειονομικών του Νοσοκομείου Χαλκίδας


Η 7η Απρίλη, η Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, βρίσκει εμάς τις γυναίκες του μόχθου και τις οικογένειές μας να βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες των εγκληματικών ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας και βιώνουμε τη βαρβαρότητα να κοντεύει να μετατραπεί το νοσοκομείο σε «μιας νόσου», ενώ άλλα χειρουργεία αναβάλλονται και ασθενείς με άλλες βαριές ασθένειες δεν μπορούν να νοσηλευθούν. Ανακυκλώνεται το υπάρχον ελάχιστο προσωπικό ανακυκλώνεται, γιατροί και νοσηλευτές γίνονται μπαλάκι, μετακινούμενοι από δομή σε δομή, οι οποίοι με την εντατικοποίηση οδηγούνται στην εξόντωση. Οι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε υγειονομικές βόμβες μπροστά στη διασφάλιση των κερδών των επιχειρήσεων.  Η ατομική ευθύνη «αποθεώνεται» και φτάνει σήμερα μέχρι και τη διάγνωση της νόσου να την κάνουμε μόνοι μας με τα self-test και να τη δηλώνουμε εθελοντικά

Αντί το κράτος να προσλάβει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, να δημιουργήσει και να στελεχώσει νέες ΜΕΘ, να ενισχύσει αποφασιστικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και δισεκατομμύρια στους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες.

Η βαρβαρότητα που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας ως «κόστος» για το κράτος και ως «όφελος» για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας. Πρόκειται για την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που προωθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας, που αποτελεί εμπόρευμα αντί για κοινωνικό αγαθό.

Τα εκατομμύρια των νεκρών και ασθενών σε όλον τον πλανήτη αποδεικνύουν ότι η υγεία των οικογενειών μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους.

Κι όμως σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας που θα καλύπτει τον έλεγχο και τη νοσηλεία των ασθενών από τον κορωνοϊό μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις ή χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα για ένα σύστημα Υγείας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας στην πρόληψη, στην θεραπεία, στην αποκατάσταση, στην προαγωγή της υγείας.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Χαλκίδας, συμμετέχουμε στην μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς και δυναμώνουμε τις φωνές μας πίσω από τα καλυμμένα στόματα. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Απρίλη και ώρα 12μ στην Πύλη του Νοσοκομείου.

Το Δ.Σ. της Ομάδας Γυναικών Χαλκίδας (μέλος της Ο.Γ.Ε.)