MY KTEO

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Βοηθά η αυτοϊκανοποίηση στη σεξουαλική μας υγεία;


H αυτοϊκανοποίηση ή αυνανισμός είναι από τα μεγαλύτερα taboo της κοινωνίας, ωστόσο ήρθε η στιγμή να εξετάσουμε τι μας προσφέρει στην πραγματικότητα.

Αρχικά, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το κοινωνικό φύλο παίζει στην πραγματικότητα μεγάλο ρόλο στο πως τα άτομα αντιλαμβάνονται την πράξη αυτή καθ’ αυτή. Όμως παραμένει να είναι το ίδιο σημαντικός και για τα δύο γενετικά προκαθορισμένα φύλα και δεν έχει καμία σχέση με το ποια είναι τα στοιχεία που διεγείρουν την γενετήσια περιοχή (και συνάμα τον εγκέφαλο).

Ψυχική υγεία
Ο αυνανισμός έχει τεράστιες επιπτώσεις στην σεξουαλική δυσλειτουργία που αναφέρεται σε ψυχολογικές επιδράσεις. Παρέχει στο άτομο πρώτα με την τεράστια έκκριση happy hormones και μετά με το αυτόματο boostαρισμα της αυτοεκτίμησης για το σώμα και τις δυνατότητές του.

Βιολογική επίπτωση
Αν αναλογιστούμε τις δυνατότητές του, προστατεύει από πολλές παθήσεις του αναπαραγωγικού συστήματος. Για τους άνδρες η συχνή εκσπερμάτωση σύμφωνα με έρευνες μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη αλλά ταυτόχρονα να βελτιώσει και την ποιότητα του σπέρματος. Για τις γυναίκες μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των λοιμώξεων του τραχήλου της μήτρας και των ουρολοιμώξεων.

Πρακτικές επιπτώσεις
Πρακτικά ο αυνανισμός μέσα από την απελευθέρωση των τοξινών βοηθά τόσο στην απάλυνση του πόνου (έμμηνο ρύση), ενδυνάμωση της πυέλου και στα δύο βιολογικά φύλα, μεγιστοποιεί τους οργασμούς, μειώνει το στρες και αυξάνει την ποιότητα του ύπνου.

Ένα είναι το σημαντικό, εάν κατανοήσουμε τα προνόμια που μπορεί να επιφέρει τότε θα καταφέρουμε να απασφαλίσουμε την αποστειρωμένη εικόνα που έχουμε για την σεξουαλικότητα και την εκδήλωσή της. Σπάζοντας τους «ηθικούς» φραγμού που μπορεί να καταπιέζουν την υγιή σεξουαλική ζωή.


govastileto.gr