MY KTEO

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

ΕΛΜΕ Εύβοιας: Δράσεις Αλληλεγγύης για το Πάσχα

 


Η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, που εξακολουθεί να πλήττει με σφοδρότητα και τη χώρα μας, έχει δοκιμάσει τα όρια των αντοχών μας, αλλά έχει αναδείξει και σπουδαίες πράξεις αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Όλο και περισσότεροι πολίτες, εργαζόμενοι, νέοι άνθρωποι, συσπειρώνονται στα σωματεία, σε δίκτυα αλληλεγγύης, σε ομάδες δράσης. Η ΕΛΜΕ Εύβοιας από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έδρασε και στο πεδίο  αυτό, προσφέροντας α. 2000 Αντιθαμβωτικές Μάσκες Χειρουργείου Filitron TM 1838R, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας β. συγκεντρώνοντας μεγάλη ποσότητα τροφίμων από προσφορές αλληλέγγυων εκπαιδευτικών και πολιτών και γ. διέθεσε  το ποσό των 1500 ευρώ σε πληγείσες  οικογένειες για αγορά κρέατος, εν όψει Πάσχα. Επειδή η οικονομική κρίση έχει βαθύνει έκτοτε ακόμη περισσότερο και υπάρχουν οικογένειες που ζουν στα  όρια της φτώχειας, αποφασίσαμε να προβούμε και φέτος σε δράσεις αλληλεγγύης που  πιστεύουμε πως θα βρουν ανταπόκριση, τόσο από την εκπαιδευτική  κοινότητα όσο και από την ευρύτερη κοινωνία.

Έτσι σε α’ φάση:

1. παρακαλούμε τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να μας υποδείξουν συγκεκριμένες οικογένειες μαθητών/τριών που πλήττονται από την κρίση

2. παρακαλούμε τους συναδέλφους/ισσες να συμβάλλουν στη δράση προσφέροντας  σακούλες αλληλεγγύης, σύμφωνα με την παρακάτω λίστα. Η κάθε σακούλα θα είναι καλό να περιέχει κάποια υποχρεωτικά βασικά είδη (και κάποια προαιρετικά):

Υποχρεωτικά: Ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα διαρκείας, κονσέρβα τοματάκια ή πελτέ, φρυγανιές ή παξιμάδια και προαιρετικά λάδι, μπισκότα-ζαχαρώδη, κονσέρβες φαγητού, καφές, μαρμελάδα.

3. Συγκεντρώνουμε τις σακούλες αλληλεγγύης τη Μ. Δευτέρα 26/4 και ώρα 11-2 μ.μ. στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

4. Συμβάλλουμε ως Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με το ποσό των 1000 Ευρώ από το ταμείο της ΕΛΜΕ για την αγορά κρέατος, για το Πάσχα

5. Έχουμε απευθύνει αίτημα σε όλα τα μεγάλα Super markets της πόλης να προσφέρουν είδη ή δωροεπιταγές για αυτό το σκοπό.

6. Προχωράμε στη διανομή της βοήθειας τη Μ. Τρίτη 27/4 και ώρα 11-2 στο 5ο Γυμνάσιο, μόνο εφόσον έχουμε συγκεκριμένα ονόματα από τα σχολεία και έχουμε συγκεντρώσει την απαιτούμενη βοήθεια.

Για το σκοπό αυτό χρειάζεται μια δραστηριοποίηση από όλους και όλες μας. Επίσης πολύ βοηθητική θα ήταν η παρουσία εθελοντών για τη συγκέντρωση και διανομή της βοήθειας.

Για οποιοδήποτε θέμα ή ερώτημα επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6936192429

Σε β’φάση οργανώνουμε σε συνεργασία με την Ανοιχτή Δράση Αλληλεγγύης El Camino Σκυταλοδρομία Αλληλεγγύης (για οικογένειες στα όρια της φτώχειας, με συλλογή τροφίμων και συλλογική κουζίνα), δράση για την οποία θα σας ενημερώσουμε εκτενέστερα σε επόμενο mail

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ- ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ