MY KTEO

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Μ. Χατζηγιαννάκης: Είπε-ξείπε η κυβέρνηση της ΝΔ για την παράκαμψη της Χαλκίδας


“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την παράκαμψη Χαλκίδας”. Αυτή ήταν η απάντηση του αρμόδιου υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σήμερα το πρωί της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε σχετικά ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καθώς το συγκεκριμένο έργο δεν εντάχθηκε τελικά στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ο κ. Καραμανλής, οι δια στόματος του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη δεσμεύσεις για άμεση υλοποίηση της παράκαμψης Χαλκίδας, που ανακοινώθηκαν αμέσως μετά τις φονικές πλημμύρες του Αυγούστου του 2020 στην Εύβοια, έγιναν χωρίς καμιά εξασφάλιση ευρωπαϊκών πόρων, καθώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου δεν πληρούν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών & υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναρωτήθηκε κατά τη δευτερολογία του για το πώς η κυβέρνηση της ΝΔ, εφόσον γνώριζε τις ενστάσεις από την Ευρώπη, προχώρησε το περασμένο καλοκαίρι σε μεγαλόστομες εξαγγελιές περί άμεσης υλοποίησης της παράκαμψης της Χαλκίδας. Παράλληλα πρόσθεσε ότι, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, το συγκεκριμένο έργο λόγω και σπουδαιότητας και σημασίας και πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της περιοχής θα έπρεπε με μέριμνα του υπουργείου να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Κλείνοντας, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, με δεδομένες τις διαδικασίες αλλά και τις σημερινές ειλικρινείς απαντήσεις του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, εξέφρασε τις αμφιβολίες του κατά πόσο η παράκαμψη Χαλκίδας θα καταφέρει να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση εντός του επόμενου έτους.