MY KTEO

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Χαλκίδα: Περιοδεία από το πρωί σε χώρους δουλειάς της Ενέργειας με αφορμή το χθεσινό δυστύχημα στο Γυμνό



 Περιοδεία από το πρωί της Πέμπτης σε χώρους δουλειάς στον κλάδο της Ενέργειας, με αφορμή το χθεσινό δυστύχημα στο Γυμνό Εύβοιας, πραγματοποιούν το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, με επικεφαλής τον Χρήστο Μουλό, μέλος του ΔΣ, ενώ συμμετέχει και ο Γιάννης Τζαβάρας, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Νωρίς το πρωί περιόδευσαν στην κεντρική αποθήκη του ΔΕΔΔΗΕ στη Χαλκίδα, απ' όπου οι εργολάβοι φορτώνουν τα υλικά για την εκτέλεση των εργασιών.

Μιλώντας στους εργαζόμενους και αναφερόμενοι στο χθεσινό εργοδοτικό έγκλημα στην Εύβοια, επισήμαναν ότι δεν ήταν προϊόν της «κακιάς ώρας», αλλά πρόκειται για έγκλημα με δεδομένη τη λειτουργία του κλάδου της Ενέργειας με βάση το κριτήριο του κέρδους και όχι την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς, υπογράμμισαν, επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο και από την επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας, η οποία εν μέσω πανδημίας έχει οξυνθεί και θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα με μια σειρά αντεργατικά μέτρα που επίκεινται, χτυπώντας ακόμα περισσότερο τα εργατικά δικαιώματα.

Τέλος, τους κάλεσαν σε μαζική συσπείρωση στα σωματεία προκειμένου ενιαία να αντιπαλέψουν την αντεργατική βαρβαρότητα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας και ασφάλειας της υγείας και της ανθρώπινης ζωής.

Η περιοδεία συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ στον Δοκό Χαλκίδας.