MY KTEO

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Γάμος αλά Eλληνικά 3: Δείτε πότε ξεκινούν τα πρώτα γυρίσματα στην Ελλάδα


Μέσα στο εορταστικό κλίμα της μεγάλης επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο έρχεται να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία. Η χώρα μας από φέτος διεκδικεί επάξια ολοένα και μεγαλύτερη θέση στον χάρτη της παγκόσμιας αγοράς οπτικοακουστικών παραγωγών, γεγονός που προμηνύει μια ορατά αναβαθμισμένη πορεία στον κλάδο τα επόμενα χρόνια.

Μεγάλες, διεθνείς κινηματογραφικές αλλά και τηλεοπτικές παραγωγές αναμένεται να γυριστούν στη χώρα μας από την άνοιξη και σε αυτό το εγχείρημα καταλυτικό ρόλο παίζει το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ). Ουσιαστικά, λειτουργώντας ως πόλος έλξης, το ΕΚΟΜΕ δημιουργεί ένα σημείο συνάντησης όλων των παραγωγικών συνιστωσών ίου οπτικοακουστικού κλάδου με τους πολίτες, το οποίο, μέσα από τη συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, τις περιφέρειες και τους δήμους, θα ενισχύσει σημαντικά την εγχώρια οπτικοακουστική αγορά, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ επέλεξαν την Ελλάδα για τα γυρίσματα ταινιών που αναμένεται να σπάσουν τα ταμεία.

Το «Γάμος αλά ελληνικά» επιστρέφει με μία τρίτη, ακόμη πιο ξεκαρδιστική ταινία και αυτή τη φορά οι δημιουργοί σκοπεύουν να κάνουν γυρίσματα και στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, Πάνος Κουάνης, που μίλησε για την αναμενόμενη συνεργασία στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή της ταινίας θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Ελλάδα, τα οποία ενδέχεται να ξεκινήσουν την άνοιξη, εφόσον το επιτρέψει αυτό η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Τα γυρίσματα, βάσει των τελευταίων δεδομένων, αναμένεται να γίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Πελοποννήσου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ αναφέρθηκε και στις προηγούμενες παραγωγές που έγιναν στην Ελλάδα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας. «Τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα μας έχουν γυριστεί πάνω από 100 ταινίες», συμπληρώνει ο κ. Κουάνης.


gossip-tv.gr