MY KTEO

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Eπιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας προς τη διοίκηση της ALPHA BANK, σχετικά με την επικείμενη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος στην Κάρυστο


Eπιστολή απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης προς τη Διοίκηση της ALPHA BANK, σχετικά με την επικείμενη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος στην Κάρυστο:

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμοι Κύριοι,

σας αποστέλλω την επιστολή αυτή προκειμένου να καταθέσω εκ μέρους της Π.Ε. Εύβοιας τη λύπη και τον προβληματισμό μας για την πρόσφατη απόφαση σας να διακόψετε οριστικά τη λειτουργία του μοναδικού υποκαταστήματος που διατηρεί η Τράπεζά σας στον Δήμο Καρύστου, με την ελπίδα πως η απόφαση αυτή μπορεί να αναστραφεί.

Σεβόμενοι απολύτως τα τεχνοοικονομικά κριτήρια τα οποία πιθανώς να έχουν δρομολογήσει τη δυσάρεστη για όλους αυτή εξέλιξη, θεωρούμε πως η λειτουργία του καταστήματος σας στην Κάρυστο αποτελεί μια επιχειρηματική απόφαση η οποία δεν πρέπει να βασιστεί μόνο σε αυτά, μα συνάμα να αξιολογήσει γεωγραφικά και κοινωνικά δεδομένα τα οποία έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.   

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Καρύστου είναι ένας τόπος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Καρύστου, Μαρμαρίου, Στυρέων και την απομακρυσμένη πρώην κοινότητα Καφηρέα, και αριθμεί περισσότερους από 12.000 μόνιμους κατοίκους.  Ως ένας από του πιο  δημοφιλείς και αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, ο πληθυσμός του σχεδόν τριπλασιάζεται την περίοδο αυτή και χιλιάδες επισκέπτες ταξιδεύουν οδικώς ή μέσω των ακτοπλοϊκών συνδέσεων τόσο από την πλευρά της Ανατολικής Αττικής, αλλά σύντομα και μέσα από την ενδοκυκλαδική ακτοπλοϊκή σύνδεση που άμεσα ξεκινά τη λειτουργία της.  

Η απομακρυσμένη γεωγραφική θέση της Καρύστου και οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που τη χωρίζουν από το πλησιέστερο αστικό κέντρο εκείνο του Αλιβερίου, καθιστούν τη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος σας ως ένα πλήγμα για την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής οικονομίας και την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας και πιστών επί σειρά ετών πελατών σας.

Γνωρίζοντας καλά τη μακρά και άρρηκτη σχέση την οποία ο οργανισμός σας με σεβασμό και ευθύνη διατηρεί και υπηρετεί επί σειρά ετών με την ελληνική περιφέρεια, καταθέτουμε την ισχυρή μας επιθυμία και θέση πως η λειτουργία του υποκαταστήματος σας στην Κάρυστο πρέπει να διατηρηθεί προς όφελος όλων των μερών και παρακαλούμε όπως επαναξιολογήσετε το συντομότερο την απόφαση σας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας

Γεώργιος Κελαϊδίτης