MY KTEO

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Eπικουρικές συντάξεις: Έρχονται αλλαγές – Ποιους αφορά, τι θα ισχύσει στις κύριες


Από το ερχόμενο έτος και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2022, θα ισχύσει το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ειδικότερα, όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου, οι αλλαγές θα επέλθουν μόνο στις επικουρικές συντάξεις και τους νέους ασφαλισμένους. Δηλαδή, θα αφορά όσους ασφαλιστούν για πρώτη φορά από τις αρχές του 2022 ή άτομα που είναι κάτω των 35 ετών.

Καμία αλλαγή στις κύριες συντάξεις
Το επικείμενο σχέδιο νόμου που δεν θα αφορά σε καμία περίπτωση τις κύριες συντάξεις, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου. Πιο συγκεκριμένα, ο  κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι οι συντάξεις των τωρινών συνταξιούχων ή όσων θα συνταξιοδοτηθούν με το υφιστάμενο σύστημα δεν επηρεάζονται καθόλου.

Τα χρήματα για τις νέες επικουρικές, δεν θα μένουν στον «κουμπαρά» αλλά θα επενδύονται
Στο ίδο πλαίσιο, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι τα χρήματα των νέων ασφαλισμένων δεν θα μένουν στον «κουμπαρά», αλλά θα επενδύονται, επισημαίνοντας ότι ένα σημαντικό τμήμα των επενδύσεων θα γίνεται στην εγχώρια οικονομία. «Το “καύσιμο” της οικονομικής ανάπτυξης είναι ουσιαστικά οι επενδύσεις και οι επενδύσεις είναι ένας τομέας όπου η Ελλάδα για πάνω από 10 χρόνια υστερεί απελπιστικά σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ο κ. Τσακλόγλου, προσθέτοντας ότι ταχύτερη οικονομική μεγέθυνση σημαίνει περισσότερες δουλειές, άρα περισσότερες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και υψηλότερη παραγωγικότητα, άρα υψηλότερους μισθούς.


Newmoney.gr