MY KTEO

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Συνεχίζει το σπουδαίο έργο του «Ο Καλός Σαμαρείτης» - Στο πλευρό του σύσσωμη η τοπική κοινωνία (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)-Χορηγός επικοινωνίας ήταν το eviatop

 

Εδώ και 13 χρόνια ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού «Ο Καλός Σαμαρείτης» προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και γυναίκες θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας. Το έργο του είναι γνωστό και στο πέρασμα του χρόνου ο Σύλλογος έχει βοηθήσει τουλάχιστον 52 γυναίκες και παιδιά που χρειάστηκαν οποιαδήποτε μορφή βοήθειας, ψυχολογική, οικονομική, συμβουλευτική ή ακόμα και νομική. Εκεί που το κράτος αδυνατεί ο Σύλλογος έρχεται να καλύψει τα κενά και να δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας για αυτούς τους ανθρώπους. Το έργο του, σήμερα, εν μέσω πανδημίας, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο, αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η κάθε μορφής βία έχει αυξηθεί εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown. Για αυτό και οι άνθρωποι του Συλλόγου ζητούν την στήριξη όλων των πολιτών και τη συνδρομή τους με μια απλή τραπεζική κατάθεση. 

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες τηλεμαραθώνιος Αγάπης, με χορηγό επικοινωνίας το eviatop, από της 4 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας. Τον τηλεμαραθώνιο αυτόν στήριξαν πολλοί ευβοείς που βρέθηκαν στον πεζόδρομο της οδού Αβάντων και με μια δήλωσή τους κάλεσαν τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό του Συλλόγου και κατ΄ επέκταση στο πλευρό όσων έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας. Μεταξύ ΄άλλων το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σακελλαράκη, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλης Καθαροσπόρης, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Χαλκιδέων Βασίλης Γουρνής, Γιώργος Πάνος και Θεοφάνης Σπανός, η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ Κάτια Μεγάλου, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Τασούλα Ψυχογυιού Μακαρώνα, ο δημοτικός σύμβουλος Πάνος Καραμούζης, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Γρηγόρης Δάσκος, ο Πρόεδρος του ΣΑΜΕΕ και του Συλλόγου Πελοποννησίων Εύβοιας Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Τάσος Μπαλτάς, καθώς και εκπρόσωποι πολλών συλλόγων και φορέων της πόλης, αλλά και απλοί πολίτες.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Μπαϊμπάκης μιλώντας στο eviatop τόνισε πως τα θύματα κακοποίησης πρέπει να μιλάνε και να ξέρουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα σταθούν δίπλα τους. Ενώ και ο εκπρόσωπος της εταιρίας ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, που ήταν χορηγός του τηλεμαραθωνίου, Γιώργος Μαυραγάνης, δήλωσε στο eviatop ότι η εταιρία στο πλαίσιο της συνεχούς επικοινωνίας και συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς, συλλόγους και οργανώσεις, αναγνωρίζει τις ανάγκες και επιδιώκει να ανταποκριθεί στον μέγιστο βαθμό.

Όσοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν το ποσό που επιθυμούν στην Τράπεζα Πειραιώς:
Αριθμός Λογαριασμού 5166-097921-389
IBAN GR3001721660005166097921389















Τι δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης:

Τι δήλωσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα:

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δήμου Χακιδέων Βασίλης Καθαροσπόρης:

Τι δήλωσε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων Δήμητρα Σακελλαράκη:

Τι δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων Βασίλης Γουρνής:

Τι δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ Κάτια Μεγάλου:

Τι δήλωσε η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Τασούλα Ψυχογυιού Μακαρώνα:

Τι δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων Γιώργος Πάνος:

Τι δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη:

Τι δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων Πάνος Καραμούζης:

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΑΜΕΕ και τους Συλλόγου Πελοποννησίων Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος:

Τι δήλωσε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιάς Εκπαίδευσης Ν.Εύβοιας Γρηγόρης Δάσκος: