Evia Top: Πρόταση από τη Σχολή Ζαχαροπλαστικής στο ΙΕΚ PRAXIS: Πασχαλινό τσουρέκι, από τον chef Αλέξανδρο Κριτσαντώνη

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Πρόταση από τη Σχολή Ζαχαροπλαστικής στο ΙΕΚ PRAXIS: Πασχαλινό τσουρέκι, από τον chef Αλέξανδρο Κριτσαντώνη


Συνταγή για ΤΣΟΥΡΕΚΙ από τον καθηγητή Αρτοποιίας Αλέξανδρο Κριτσαντώνη

Υλικά

Α

•1 Κιλό Αλεύρι Super

•2 γρ.  Μαστίχα

•10 γρ. Μαχλέπι

•1 πορτοκάλι ξύσμα

B

•4 τεμ. Αυγά

•320 γρ. Ζάχαρη

•200 Γάλα

•200 γρ. Βούτυρο Λιωμένο (λίγο-λίγο)

Γ

•100 γρ. Μαγιά νωπή

•200 γρ. Γάλα χλιαρό

Μέθοδος:

1.Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.

2. Αραιώνουμε τη μαγιά με το γάλα και ανακατεύουμε.

3. Ρίχνουμε στο μίξερ το Α με το Γ.

4. Ανακατεύουμε με το γάντζο προσθέτοντας το Β από το βούτυρο το οποίο το προσθέτουμε τελευταίο και σιγά-σιγά λιωμένο (έτσι δημιουργούνται οι ίνες). Αν χρειαστεί προσθέτουμε υγρά (νερό).

5. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε να γίνει σε ζεστό μέρος ακόμη και στην στόφα.

6. Μετά κόβουμε σε βάρη που θέλουμε και ανοίγουμε φυτίλια.

7. Μετά πλάθουμε σε διάφορα σχήματα αφήνοντας φυτίλια να ωριμάσουν. Τα πλασμένα τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες και τα αφήνουμε να γίνουν στην στόφα χωρίς ατμούς.

8. Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 160°c για χρόνους ανάλογα των τεμαχίων.

 

Σχολή Ζαχαροπλαστικής στο ΙΕΚ PRAXIS - Γίνε Ο Επαγγελματίας Που Ξεχωρίζει.

https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/zaharoplastiki-artopoiia

Χαλκίδα: 22210-74005 & 22210-77920 Αθήνα: 210-8230090