MY KTEO

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Στα ράφια των φαρμακείων της Χαλκίδας βρίσκονται από χθες το απόγευμα τα πρώτα self-tests- Τι δήλωσε στο Eviatop ο φαρμακοποιός Κώστας Μπαϊμπάκης

Στα ράφια των φαρμακείων της Χαλκίδας βρίσκονται από χθες το απόγευμα τα πρώτα self-tests. Μιλώντας στο Eviatop ο φαρμακοποιός Κώστας Μπαϊμπάκης, τόνισε πως οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί θα

πρέπει να φτιάξουν τα τεστ σε ατομικές συσκευασίες, μαζί με όλα τα «ανταλλακτικά» για να μπορέσουν να τα διαθέσουν σε κάθε ασφαλισμένο. 


Τα υλικά για τη διενέργεια του self-test είναι χωρισμένα ανά είδος, σε ξεχωριστές συσκευασίες. «Είναι χρονοβόρα η διαδικασία για τους φαρμακοποιούς, αλλά υποσχεθήκανε πως τα επόμενα που θα παραλάβουμε θα είναι ατομικά και θα τα δίνουμε στους πολίτες. Τα πρώτα αυτά self tests είναι μόνο για εκπαιδευτικούς και παιδιά από 16 έως 18 ετών 2 την εβδομάδα. Από αύριο, Παρασκευή, ξεκινάει η διάθεση. Με το ΑΜΚΑ γίνεται και η παραλαβή των tests. Μοιράστηκαν σε κάθε φαρμακείο 75 τεστ σε πρώτη φάση. Η διάθεση είναι δωρεά και βέβαια απαγορεύεται να τα κάνουν οι φαρμακοποιοί. Οι πολίτες θα κάνουν τα τεστ σπίτι τους» είπε ο κ. Μπαϊμπάκης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη της ατομικής ευθύνης:

«Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη και να βοηθήσουμε. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του. Και κυρίως ο πολίτης με την ατομική του ευθύνη. Από εδώ και πέρα μετά από τόσο καιρό εγκλεισμού, βλέπουμε ότι το lockdown δεν φέρνει αποτελέσματα. Πρέπει να ανοίξουν όλα και ο πολίτης να αναλάβει την ατομική του ευθύνη. Πρέπει να προσέχει πως συμπεριφέρεται κοινωνικά και να προσέχει τις επισκέψεις και συναναστροφές μέσα στο σπίτι του, ειδικά όταν υπάρχουν ηλικιωμένοι.»