MY KTEO

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Το τελευταίο SMS στο 13033: Πότε θα καταργηθούν τα γραπτά μηνύματα


Η χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το χρονοδιάγραμμα άρσης μέτρων μετά το Πάσχα και η εξειδίκευση της χαλάρωσης του lockdown από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, δεν εμπεριείχαν κάποια αναφορά στην κατάργηση των SMS στο 13033.

Οι οριστικές αποφάσεις για την υποχρέωση αιτιολόγησης μετακινήσεων μέσω γραπτού μηνύματος δεν έχουν ληφθεί τυπικά. Όπως όμως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, από 3 Μαΐου και μετά, με ανοιχτή εστίαση, παρέλκει ο λόγος αποστολής SMS.

Αυτό είχε αφήσει να διαφανεί άλλωστε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης Γιώργος Γεωργαντάς.

Υπενθυμίζεται ότι το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew), περιορισμός της κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 22:00 για την Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι λειτουργίες της Εκκλησίας κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα τελειώνουν στις 21:00.

Ενώ από τις 3 Μαΐου (Δευτέρα του Πάσχα) οπότε και ανοίγει η εστίαση και σταματούν όπως αναφέρθηκε τα SMS, ο περιορισμός κυκλοφορίας ισχύει από τις 23:00

Στις 15 Μαΐου, μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενδεχομένως τότε να σταματήσει και η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.


News247.gr