MY KTEO

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

"Κλείδωσε" η κατάργηση SMS και οι διαδημοτικές - Η λύση για τα μπαρ


Τα επόμενα βήματα άρσης μέτρων μετά το Πάσχα, αλλά και η ελληνική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης, βρέθηκαν στο επίκεντρο κυβερνητικής σύσκεψης στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το “ΟΚ” της Επιτροπής, στις έξι σήμερα το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις για την κατάργηση των SMS στο 13033 και τις διαδημοτικές μετακινήσεις, πιθανότατα από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαϊου.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση διορθώνει το μπέρδεμα με τους ΚΑΔ της εστίασης, που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανοίξουν από Δευτέρα τα καφέ μπαρ.

“Σήμερα ή αύριο θα εκδοθεί η ΚΥΠ που θα περιγράφει πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις εστίασης. Θα λειτουργήσουν αρχικά μόνο οι επιχειρήσεις με εξωτερικούς χώρους, μόνο με καθήμενους πελάτες, και με ανάλογα του χώρου τραπεζοκαθίσματα. Θα πάμε έτσι για ένα διάστημα, να δούμε πώς συμπεριφέρονται και οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις, προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο επιδημιολογικά. Ό,τι είναι σε καφέ, θα ανοίξει, και θα λειτουργήσει στους εξωτερικούς του χώρους. Εμείς θέλουμε τα υγειονομικού τύπου καταστήματα που χαρακτηρίζονται ως εστίασης, να λειτουργήσουν. Υπάρχουν κενά με τους κωδικούς δραστηριότητας, και σήμερα θα καταλήξουμε στο πλαίσιο”, εξήγησε ο ΓΓ Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης στο Mega.

«Με όσους δεν έχουν εξωτερικούς χώρους και δεν μπορούν να ανοίξουν, θα συνεχιστεί για όλο το Μάιο το πακέτο στήριξης για την εστίαση, και ως προς τα ενοίκια, και ως προς τη δυνατότητα να θέτουν το προσωπικό σε αναστολή. Για αυτούς που δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, παρόλο που επαναλειτουργεί ο κωδικός, θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα στήριξης», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

«Βλέπουμε μεγάλη πειθαρχία ως προς την τήρηση των μέτρων. Θέλουμε οι πολίτες να αντιληφθούν ότι είναι πολύ σημαντικός αυτός ο μήνας, δεν είναι ώρα να πάμε έξω να ξεσαλώσουμε», τόνισε κλείνοντας ο κ. Σταμπουλίδης.

Εν τω μεταξύ στις 10:30 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης κατέθεσε στην Κομισιόν το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, έκτασης 4104 σελίδων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα το παραδώσει σε στικάκι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Από την κυβέρνηση τονίζουν ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα της ΕΕ, που υποβάλλει εθνική πρόταση και η μόνη που έχει καταθέσει αναλυτικό, τεκμηριωμένο και κοστολογημένο σχέδιο.



News247.gr