MY KTEO

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Τρία workout που κάνουν θαύματα στη λίμπιντο


Τρία είδη άσκησης που όχι μόνο βελτιώνουν τη φυσική μας κατάσταση, αλλά ανεβάζουν και τη λίμπιντο, τονώνοντας την ερωτική μας διάθεση.
Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Τα επίπεδα της λίμπιντο δεν είναι ποτέ σταθερά σε έναν άνθρωπο και θεωρείται φυσιολογικό να περνάμε από φάσεις που το σεξουαλικό μας ενδιαφέρον είναι λιγότερο έντονο από το συνηθισμένο.

Ακόμη και αν η μειωμένη λίμπιντο οφείλεται σε μια πιο πιεσμένη περίοδο, υπάρχουν τρόποι να αυξήσουμε την σεξουαλική μας επιθυμία χωρίς να χρειαστούμε κάποιο… ελιξίριο ή άλλο βοήθημα. Ποιοι είναι αυτοί; Η απάντηση είναι η άσκηση.

Εάν, λοιπόν, χρειάζεστε μερικούς ακόμη λόγους για να ξεκινήσετε γυμναστήριο, σας ενημερώνουμε ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα φαίνεται να έχει θετικές συνέπειες και στην ερωτική σας ζωή. Ακολουθούν οι προπονήσεις που προσφέρουν συνολικά τόνωση και ενδυνάμωση του σώματος και μέσω αυτού και τη λίμπιντο.

Άσκηση υψηλής έντασης (γνωστή και ως HIIT)

Σύμφωνα με τις στατιστικές ο όρος «15-λεπτά προπόνηση HIIT» έχει φτάσει πολύ ψηλά στις αναζητήσεις του Google φέτος. Μάλλον υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό το φαινόμενο: η HIIT είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε καρδιοαναπνευστική και άσκηση ενδυνάμωσης, ενώ μια προπόνηση διάρκειας 5-15 λεπτών είναι συνήθως αρκετή για να αποκομίσετε μέγιστα οφέλη χωρίς να σπαταλήσετε πολύ χρόνο.

Τα προγράμματα HIIT έχει φανεί ότι προσφέρουν και μια ώθηση στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού που με τη σειρά του οδηγεί σε αύξηση της ερωτικής επιθυμίας. Δεν αποκλείεται λοιπόν μέσα στα 15 λεπτά κατά τα οποία ασκείτε το σώμα σας, να σας δημιουργηθεί και η διάθεση για σεξ!

Γιόγκα και stretching

Η γιόγκα περιλαμβάνει διατάσεις (stretching) και αναπνοή μέσα στην πρακτική της,μειώνοντας με τον τρόπο αυτό τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες και αυξάνοντας εκείνα της ωκυτοκίνης, γνωστή ως η ορμόνη της αγάπης η οποία βοηθά στη μείωση του άγχους. Πρόκειται για μια «ορμονική ρύθμιση» που φαίνεται ότι έχει ευεργετική επίδραση και στην ερωτική μας διάθεση.

Ασκήσεις πυελικού εδάφους

Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους γνωστές ως ασκήσεις Kegel βοηθούν στην αντιμετώπιση της ακράτειας αλλά και στην ενδυνάμωση των μυών που εμπλέκονται στη σεξουαλική δραστηριότητα. Ως εκ τούτου παρέχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το σώμα και συνακόλουθα μπορούν να τονώσουν και την ερωτική επιθυμία. Το πλέον σημαντικό είναι να ανακαλύψετε πού βρίσκεται το πυελικό έδαφος στο σώμα. Οι μύες του πυελικού εδάφους είναι καλά «κρυμμένοι» μέσα στην λεκάνη, επομένως ο μόνος τρόπος να μπορέσετε να κάνετε σωστά τις ασκήσεις είναι να εντοπίσετε την θέση αυτή. Θα καταλάβετε ποιοι μύες είναι αν επιχειρήσετε να «συγκρατήσετε» τα ούρα σας σαν να μην προλαβαίνετε να πάτε στην τουαλέτα. Οι μύες που αναγκάζεστε να σφίξετε είναι αυτοί του πυελικού εδάφους.

Η αύξηση των ενδορφινών, των ορμονών της ευχαρίστησης, που παρατηρείται όταν ασκούμαστε είναι ένας ακόμη καλός λόγος για τη γενικότερη τόνωση της διάθεσης και συνακόλουθα της λίμπιντο.  Τώρα λοιπόν δεν έχετε πλέον καμία δικαιολογία για να μην αθλείστε!


ygeiamou.gr