MY KTEO

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

12 Καθημερινά Πράγματα που Κάνουν Μόνο τα Ευτυχισμένα Ζευγάρια.

 


Το να μοιράζεστε τη ζωή σας μαζί με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι μια εξίσου εκπληκτική και δύσκολη εμπειρία. Πολλά ερωτευμένα ζευγάρια καταλήγουν να χωρίσουν ή να ζουν μια δυστυχισμένη ζωή, πράγμα που αποδεικνύει ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο από βαθιά αγάπη σε μια σχέση για να παραμείνουν υγιείς και χαρούμενοι.

 

Είμαστε εδώ για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και το άλλο σας μισό παραμένετε ενωμένοι, γι ‘αυτό μοιραζόμαστε κάποιες συμβουλές σχετικά με το πόσο οι επιτυχημένες σχέσεις παραμένουν με αυτόν τον τρόπο με την πάροδο του χρόνου.

 

1. Απολαύστε τουλάχιστον ένα χόμπι μαζί.

 

 

Ενώ είναι εξαιρετικό για τον καθέναν από εσάς να έχετε προσωπικά χόμπι, είναι επίσης σημαντικό να βρείτε κάτι που μπορείτε να απολαύσετε ως ζευγάρι. Μπορεί να είναι οτιδήποτε από γυμναστική ή άθλημα ή να παρακολουθείτε μαζί ταινίες. Είναι σημαντικό να κάνετε και οι δύο αυτό το κομμάτι της τακτικής ρουτίνας σας και το πιο σημαντικό, να διασκεδάσετε και να περάσετε λίγο χρόνο μαζί.

 

2. Σεβαστείτε τον χώρο του άλλου.

 

 

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια μοιράζονται απίστευτη οικειότητα, αλλά ξέρουν επίσης να μην ξεπερνούν τα όρια. Ο σεβασμός του χώρου του αγαπημένου σας προσώπου είναι πρωταρχικής σημασίας για μια καλή σχέση. Το αίσθημα της ασφυξίας ή της παγίδευσης σε μια σχέση είναι αρνητικό και για τους δυο σας.

 

3. Βρείτε χρόνο για διακοπές ή ταξίδια μαζί.

 

 

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι υπερβολικά φανταχτερό. Μπορεί να είναι μια απόδραση το Σαββατοκύριακο ή, αν τα οικονομικά σας είναι σφιχτά, μια ολόκληρη μέρα στην παραλία ή το βουνό. Η ιδέα εδώ είναι να χαλαρώσετε και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί, μακριά από τις καθημερινές ανησυχίες και τις πιθανές συγκρούσεις. Μια αλλαγή στο περιβάλλον είναι πάντα κάτι αναζωογονητικό.

 

4. Μην πηγαίνετε στο κρεβάτι θυμωμένοι ο ένας με τον άλλο.

 

 

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, επιλύστε το αμέσως. Μην το καταπιέζετε και περιμένετε να λυθούν αυτόματα τα πράγματα. Αυτή η στάση οδηγεί μόνο στη δυσαρέσκεια. Τα ώριμα ζευγάρια μιλάνε για τα προβλήματά τους και δεν κρατούν μνησικακίες. Η ψυχική σας υγεία θα σας ευχαριστήσει.

 

5. Πείτε «σ ‘αγαπώ» τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

 

 

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι θεμελιώδους σημασίας να γνωρίζετε τι σημαίνει ο σύντροφός σας σε τακτική βάση. Το να τους λέτε πόσο τους αγαπάτε και πόσο τους εκτιμάτε μπορεί να σας φέρει ακόμα πιο κοντά. Είναι σημαντικό να εκφράζεστε με ειλικρίνεια, για να μην ακούγεται ψεύτικο. Πείτε το σαν να το εννοείτε.

 

6. Να έχετε ανεξάρτητες ζωές ο ένας από τον άλλον

 

 

Το να μοιράζεστε χόμπι και ενδιαφέροντα είναι εξίσου σημαντικό με την ανεξάρτητη ζωή ο ένας από τον άλλον. Αναγνωρίζοντας τον σύντροφό σας ως ένα πλήρως ανεξάρτητο άτομο με τις δικές του ιδέες και τις επιθυμίες του, και όχι μόνο ως επέκταση σας, είναι ένα από τα πιο κρίσιμα πράγματα σε μια υγιή σχέση. Αναγνωρίστε το αγαπημένο σας πρόσωπο ως μοναδικό άτομο και θα είστε στο σωστό δρόμο.

 

7. Φάτε τα γεύματά σας ταυτόχρονα.

 

 

Αν είναι αδύνατο να μοιράζεστε κάθε γεύμα λόγω διαφορών στην καθημερινότητα, προσπαθήστε τουλάχιστον να τρώτε ένα γεύμα την ημέρα μαζί. Και πραγματικά απολαύστε την παρέα του άλλου. Μην κάθεστε απλά εκεί και ασχολήστε με το τηλέφωνό σας. Δώστε την αμέριστη προσοχή σας, ρωτήστε τους για την ημέρα τους, κάντε σχέδια για το Σαββατοκύριακο, κλπ. Το να μοιράζεστε ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σας όποτε μπορείτε, δεν είναι ποτέ κακή ιδέα.

 

8. Στηρίξτε ο ένας τα όνειρα του άλλου

 

 

 

Η στήριξη των ελπίδων και των ονείρων του συντρόφου σας θα τους κάνει να νιώθουν ότι τους αγαπάτε και τους νοιάζεστε. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ακούν τις φιλοδοξίες του άλλου και στηρίζουν ο ένας τον άλλο. Είναι επίσης εκεί όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και οι καιροί είναι δύσκολοι.

 

9. Καλλιεργήστε την εμπιστοσύνη και απορρίψτε τη ζήλια.

 

 

Μια σχέση χωρίς εμπιστοσύνη είναι καταδικασμένη να αποτύχει στο τέλος. Εάν είστε υπερβολικά ζηλιάρης και κτητικός, θα πρέπει να εργαστείτε σε αυτά τα ζητήματα προτού επιδεινωθεί η σχέση με τον σύντροφό σας. Αν ο σύντροφός σας δίνει πραγματικά αρκετές αφορμές για να σας κάνει να ζηλεύετε, ήρθε η ώρα να αξιολογήσετε την κατάσταση και να θέσετε σε προτεραιότητα τη συναισθηματική σας υγεία.

 

10. Εξελιχθείτε μαζί ως άνθρωποι.

 

 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να βλέπετε πόσο έχετε εξελιχθεί ως άτομο κατά τη διάρκεια των ετών και συνειδητοποιείτε ότι ο σύντροφός σας έχει παραμείνει ακριβώς ο ίδιος όπως όταν ξεκινήσατε να βγαίνετε ραντεβού. Η προσωπική ανάπτυξη είναι ένα φυσικό και αναμενόμενο κομμάτι του τρόπου ζωής. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι και οι δύο σας κινείστε προς κάτι μαζί και δεν εξελίσσεστε χώρια.

 

11. Μοιράζεστε δουλειές του σπιτιού

 

 

Το να αναλαμβάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού ένα μόνο άτομο είναι προδιαγραμμένη συνταγή για καταστροφή. Όταν ένα άτομο αισθάνεται καταπονημένο κάνοντας τα πάντα μόνο του, θα δημιουργηθεί μια ανισορροπία στη σχέση. Εάν οι δουλειές δεν μπορούν να μοιραστούν ισότιμα φυσικά, τότε προσπαθήστε να κρατήσετε μια λίστα με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν στο σπίτι. Συμφωνήστε με τον σύντροφό σας για το ποιος θα κάνει τι και διατηρείστε αυτή τη λίστα κάπου ορατή. Είστε και οι δύο ενήλικες που είναι σε θέση να κρατήσουν το σπίτι σας τακτοποιημένο.

 

12. Απολαύστε μικρές χειρονομίες.

 

 

Οι μεγάλες χειρονομίες μπορεί να είναι συναρπαστικές και ρομαντικές, αλλά είναι επίσης σημαντικό να εκτιμάτε και τις μικρές χειρονομίες. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο το να ρωτήσετε αν χρειάζονται κάτι από την κουζίνα ή ένα μασάζ ποδιών μετά από μια κουραστική μέρα. Αν είναι ειλικρινές και καλοπροαίρετο, απολαύστε το και ευχαριστήστε τον σύντροφό σας που πραγματικά ενδιαφέρεται για την ευημερία σας.