MY KTEO

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Σε λίγες μέρες διπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου – 13 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στον Οξύλιθο


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου την περασμένη Τρίτη υπήρχαν συνολικά 13 ενεργά κρούσματα, με εννιά άτομα να βρίσκονται σε κατ´ οίκον απομόνωση και τέσσερις να νοσηλεύονται. Από την Τρίτη μέχρι και χθες όμως τα επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα διπλασιαστήκαν, αφού 13 ακόμα άτομα βρέθηκαν θετικά στον covid-19. Στη συντριπτικοί τους πλειοψηφία είναι όλοι μαθητές/ριες του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου, αλλά και μια έγκυος γυναίκα. Στο σύνολο τους είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα της νόσου. Για αυτό το λόγο μέχρι και χθες το πρωί είχε ανασταλεί η λειτουργία τμημάτων του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου.

«Ο αόρατος αυτός εχθρός ήρθε και στο σπίτι μας. Χωρίς πανικό αλλά με μεγαλύτερη τώρα προσοχή θα τον αντιμετωπίσουμε. Αυτό που μετράει αυτές τις ώρες είναι όλοι μαζί και μια γροθιά να τον σταματήσουμε. Δίνοντας ο καθένας το προσωπικό του στοίχημα. Αυτές τις ώρες δεν σηκώνει τι, πως και γιατί. Τώρα έγινε. Τώρα είναι στο χέρι μας να βάλουμε  ένα stop στη διασπορά του. Κοινότητα, Σχολείο, Δήμος και Περιφέρεια είμαστε σε συνεχή επικοινωνία» δήλωσε η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή και σημείωσε ότι «με υπομονή θα το ξεπεράσουμε και αυτό δείχνοντας ο καθένας την ατομική του ευθύνη τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Εδώ να σημειωθεί ότι την Τρίτη 25 Μαΐου και ώρα 11:00 το πρωί στο χώρο του Περιφερειακού Ιατρείου Οξυλίθου η Επιτροπή Περιορισμού Διασποράς Κορονοϊού Δήμου Χαλκιδέων σε συνεργασία με την Ομάδα covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχουν προγραμματίσει δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχος covid-19 (rapid tests).