MY KTEO

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Σύνδεσμος πολιτικών συνταξιούχων (Δημοσίου) Εύβοιας: Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Παρασκευή 14 Μάη και ώρα 7μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας


Απαντάμε δυναμικά στην κυβέρνηση της Ν.Δ. που , συνεχίζοντας στο δρόμο που έστρωσε η προηγούμενη  κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ , παρουσίασε το αντεργατικό νομοσχέδιο το οποίο καταργεί και  νομιμοποιεί την υπερωριακή 10ωρη απλήρωτη εργασία.

Είναι ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας αλλά και για το συνταξιουχικό κίνημα,  η κυβέρνηση να νομοθετεί το 10ωρο , να βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου . Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους.

Όλα αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις μας τσάκισαν, μας έχουν αφαιρέσει τα πάντα από τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και  τη νέα γενιά που τους έχουν στην ανεργία, τη φτώχεια, την υποαπασχόληση, με μισθούς κυριολεκτικά πείνας σε όσους εργάζονται, με ατέλειωτα ωράρια εργασίας, και τους ετοιμάζουν να βγαίνουν στη σύνταξη σε βαθιά γεράματα, μέσα από ένα ιδιωτικοποιημένο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τα νέα αντεργατικά μέτρα είναι νέα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι όμως δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες. Έχουμε υποχρέωση, αυτό που μας κληροδότησαν οι παλιότεροι, να το παραδώσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα.

 Όχι στη 10ωρη δουλειά, κάτω τα χέρια από το 8ωρο, την απεργία και τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο.