MY KTEO

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Χαλκίδα: Αγωνία για τον 15χρονο που έπαθε ανακοπή καρδιάς - Τι λέει ο θείος του


Πώς περιγράφει ο θείος του τις τραγικές στιγμές των γονιών του για να τον κρατήσουν στην ζωή - «Ο ανηψιός μου είναι διασωληνωμένος άλλα σύμφωνα με τους γιατρούς πάμε πολύ καλά» Τον τρόμο έζησε μια οικογένεια τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Δροσιά Χαλκίδας, όταν ξαφνικά ο 15χρονος γιος της φώναξε την μητέρα του και μετά λιποθύμησε. Ο θείος του μικρού Ιωάννη, ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος στο Παίδων της Αθήνας, περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η οικογένεια της αδερφής του, όταν ο 15χρονος ανηψιός του λιποθύμησε στα καλά καθούμενα.

 

Να σημειωθεί ότι ο άλλος θείος του 15χρονου μαθητή, που είναι γυμναστής και γνώριζε από Πρώτες Βοήθειες, αμέσως πήγε πάνω από το παιδί, προκειμένου να το βοηθήσει με κάποιες μαλάξεις και να του κρατήσει την γλώσσα, προκειμένου να μην γυρίσει και τον πνίξει.

«Το παιδί κοιμόταν και στις 4:20 τα ξημερώματα Σαββάτου φώναξε με όλη του την δύναμη 'μαμά' και έπειτα λιποθύμησε, είχε σφυγμό. Το ΕΚΑΒ ήρθε σε 20 λεπτά περίπου από Χαλκίδα. Έγιναν κάποιες μαλάξεις από τον αδερφό μου, ο οποίος είναι και γυμναστής και γνωρίζει Πρώτες Βοήθειες, προσπάθησαν να μην του γυρίσει η γλώσσα. Την ανακοπή καρδιάς ο ανηψίος μου την έπαθε μέσα στο ασθενοφόρο, όπου κατευθείαν του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες από το πλήρωμα. Αν το πάθαινε εκτός ασθενοφόρου, τώρα δεν θα μιλάγαμε για το παιδί. Όταν έφτασε το παιδί στην Χαλκίδα όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω στον Γιάννη και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Τον τρόμο έζησαν η αδερφή μου, ο αδερφός μου, η μητέρα μας, ο γαμπρός μου και η αδερφή του. Εγώ πήγα μετά από δέκα λέπτα στο νοσοκομείο» είπε ταραγμένος για το περιστατικό.

 

Ο κ. Γιάννης υπογράμμισε, πως σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ο 15χρονος συνονόματος ανηψιός του είναι καλύτερα στην υγεία του, σε μια σταθερή κατάσταση διασωληνωμένος και οι εξετάσεις του έχουν δείξει καθαρές, ωστόσο θα πρέπει να επισκεφτεί και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Νοσοκομείο, προκειμένου να εξετάσουν διεξοδικά οι εξειδικευμένοι γιατροί την καρδιά του μικρού παιδιού.

 

«Ο ανηψίος μου είναι διασωληνωμένος και πάμε πάρα πολύ καλά. Αυτήν την στιγμή έχου πάρει όλα τα site άκυρες πηγές και παίζουν ότι ο 15χρονος «έσβησε», δεν ισχύει. Το παιδί είναι διασωληνωμένο στο «Αγλαΐα Κυριακού» οι γιατροί σήμερα μας έδωσαν παρα πολλές ελπίδες. Είναι δύσκολη η κατάστασή του, αλλά τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Προσπαθούν εγκεφαλικά και καρδιακά να δουλέψουν και τα δύο σωστά. Η αξονική εγκεφάλου είναι καθαρή, ενώ για την καρδιά θα μεταφερθεί αύριο - μεθαύριο στο Ωνάσειο και όλα θα πάνε καλά»

protothema.gr