MY KTEO

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Τουριστική Επιτροπή Δήμου Χαλκιδέων: Ο πολιτισμός και οι παροχή ποιοτικών υπηρεσιών αιχμή του δόρατος για την προσέλκυση τουριστών το 2021


Μια αρκετά εποικοδομητική συνεδρίαση της  Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Χαλκιδέων,  η πρώτη για το 2021, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης. Υπήρξε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής στον τομέα του τουρισμού κι όχι μόνο, ενώ έπεσαν στο τραπέζι πολλές κι ενδιαφέρουσες προτάσεις από τα μέλη της, οι οποίες και θα αξιολογηθούν.  Στην τοποθέτηση της η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα τόνισε ότι τίποτα δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της τουριστικής μας κατεύθυνσης.

«Το φετινό καλοκαίρι μας βρίσκει σε ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τα κρούσματα να είναι αυξημένα και τον Δήμο μας να είναι στο βαθύ κόκκινο. Αναμενόμενο βέβαια, αφού η γειτνίαση με την Αττική και τη Βοιωτία, έχουν επιφορτίσει και τη δική μας περιοχή. Το πλήγμα που έχει δημιουργηθεί είναι μεγάλο, κυρίως υγειονομικό αλλά και κοινωνικό και οικονομικό, όμως προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και αισιοδοξούμε για την επαναφορά της κανονικότητας σε όλους τους τομείς. Τίποτα δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της τουριστικής μας κατεύθυνσης, πάντα βέβαια τηρουμένων των απαραίτητων μέτρων. Κι αυτό γιατί ο Δήμος Χαλκιδέων παραμένει μια επιταγή που δεν έχει εξαργυρωθεί. Ένας τόπος που δεν έχει αποκομίσει τα οφέλη που δικαιούται με βάση την ιστορική του κληρονομιά, τη φυσική του ομορφιά και την κομβική γεωγραφική του θέση» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος και κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής να συνεχίσουν την κοινή τους προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση: «Για να συμβεί αυτό οφείλουμε όλοι μαζί να συμβάλλουμε και να συνεχίσουμε την κοινή μας προσπάθεια, ώστε να αποσαφηνίσουμε την ταυτότητά του, να αποκτήσει ένα ισχυρό brand name. Οι συνθήκες επιβάλλουν τη στροφή σε στοχευμένες μορφές ανάπτυξης που να απαιτούν λιγότερα κεφάλαια, αλλά να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα χαρακτηριστικά των πόλεων, των χωριών και των κατοίκων τους. Ο Δήμος Χαλκιδέων πρέπει να αναδειχτεί σε μητρόπολη πολιτισμού και τουρισμού για ολόκληρη τη Στερεά και να αποτελέσει προορισμό 4 εποχών για όλους τους Έλληνες και κατοίκων από άλλες χώρες. Όλες οι Δημοτικές Ενότητες, με τη μακραίωνη ιστορία, την πλούσια ακτογραμμή και την εύφορη γη, πρέπει να λάβουν στον τουριστικό χάρτη τη θέση που τους αξίζει».

Επίσης η Έλενα Βάκα σημείωσε: «Το σύνθημά μας είναι ότι ο Δήμος Χαλκιδέων αποτελεί έναν κοντινό, όμορφο και ασφαλή προορισμό για όλους και με εύκολη πρόσβαση, ιδιαίτερα σε σχέση με την Αττική. Η εστίαση και το εμπόριο άνοιξαν, τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και οι αποστάσεις και είμαστε έτοιμοι.  Σε αυτό ακριβώς αναφέρθηκα σε πρόσφατη συνέντευξή μου στην ΕΡΤ και αυτό ακριβώς θα τονίσω και σε επόμενες».

Όσον αφορά στην προώθηση και προβολή του Δήμου Χαλκιδέων σύμφωνα με την Έλενα Βάκα έχουν προγραμματιστεί, τηρουμένων των μέτρων, οι εξής δράσεις:

● Εκδηλώσεις για 200 χρόνια
● Εκδηλώσεις και συναυλίες από ΔΟΑΠΠΕΧ
● Συνδιοργάνωση και στήριξη της Νήσος Εύβοια Reggata
● Επίσης θα γίνουν θεματικά βίντεο μέσα στον Ιούνιο
● Τύπωση έντυπου φυλλαδίου αλλά και διαδικτυακού, με όλες τις δράσεις συνολικά και τα μέρη που καθιστούν τον Δήμο μας ελκυστικό προορισμό

Επίσης η Δήμαρχος ζήτησε να γίνεται χρήση από όλους τους  φορείς των χαρακτηριστικών hashtags της τουριστικής καμπάνιας #θα_σε_δω_στη_Χαλκίδα #see_you_in_Chalkis και να αναρτάται το σχετικό βίντεο. 

Τέλος η Έλενα Βάκα τόνισε ότι ο προβλήτας του Αγίου Νικολάου θα γίνει σημείο αναφοράς και spot για φωτογραφίες με τον απαραίτητο στολισμό και τρόπο, ώστε από πίσω να αναδεικνύεται και η γέφυρα του Ευρίπου (όπως το 2021 και το πρωτομαγιάτικο στεφάνι), ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα στην καθαριότητα της πόλης, στην ενίσχυση του πρασίνου, στον καλλωπισμό των παραλιών και στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, αφού υπάρχει ελαστικότητα στην επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Νέζης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που ετοιμάζει ο Δήμος Χαλκιδέων στο πλαίσιο των smart cities, ενώ η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το διήμερο 24-24 Ιουλίου, αλλά και σε εκείνες που κάθε χρόνο υλοποιεί ο φορέας. Σημείο αναφοράς σε όλες θα είναι οι Σύλλογοι του Δήμου Χαλκιδέων. Ακολούθησε μια αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση, αφού τα μέλη της Επιτροπής είχαν αρκετές προτάσεις και ιδέες για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της πόλης. Υπήρξαν βέβαια και κάποια μικρά παράπονα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παροχή υπηρεσιών και στην προβολή του Δήμου μέσω του διαδικτύου. Πάντως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζήτησαν η Επιτροπή να συνεδριάζει συχνότερα, ώστε τα μέλη της να συμμετέχουν ενεργά με την κατάθεση προτάσεων στην διαμόρφωση της τουριστικής προβολής του Δήμου Χαλκιδέων.