MY KTEO

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 3 Ιουνίου προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας


Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας συνεδρίασε την Πέμπτη 27 Μαίου και αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 3 Ιουνίου για να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντεργατικό τερατούργημα μέσω του οποίου προωθούνται:

10 – 13 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΗΜΈΡΑ, ΩΣ 78 ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

150 ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑ ΜΕ 20% ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΝΕΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πατώντας πάνω στην αντεργατική νομοθεσία που έχουν ψηφίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ετοιμάζεται να φέρει τις ανατροπές του αιώνα.

Τα συγκεκριμένα μέτρα που η κυβέρνηση επιδιώκει την ψήφισή τους είναι πάγιες αξιώσεις των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και θα έρθουν να προστεθούν στα προηγούμενα. Υλοποιούνται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τις κυβερνήσεις ανεξαρτήτως απόχρωσης και στοχεύουν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία αλλά και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες την νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα μέτρα που προωθούνται είναι προαπαιτούμενα για την εκταμίευση του ταμείου ανάκαμψης στο οποίοι έχουν συμφωνήσει όχι μόνο οι κυβερνήσεις των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τα αντιπολιτευτικά κόμματα που υπηρετούν την ανάπτυξη που μόνο τους λίγους ωφελεί.

Στις 3 Ιούνη έχει προκηρυχθεί απεργία και στο δημόσιο κάτι που δίνει τη δυνατότητα να εκφραστεί η αντίθεση του συνόλου των εργαζομένων απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Καλούμε τα σωματεία της Εύβοιας να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας ώστε να αποτραπεί το αντεργατικό νομοσχέδιο.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΘΈΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ 5ΜΕΡΟ, 7ΩΡΟ, 35ΩΡΟ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ – ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ