MY KTEO

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

2η Αφηγηματική Εκδήλωση: Μύθοι & κρυφές διαδρομές: Ακολουθώντας τα βήματα του Ηρακλή


Εύβοια: Ερέτρια.

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. σας προσκαλεί στη 2η Αφηγηματική Εκδήλωση που διοργανώνεται στο

πλαίσιο του έργου «SMART HERITAGE – Sustainable management and promotion of common cultural heritage», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg ADRION 2014-2020. Ο κύριος στόχος του Προγράμματος Interreg ADRION 2014-2020 είναι να λειτουργήσει ως οδηγός πολιτικής και καινοτόμος για τη διακυβέρνηση, προωθώντας την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μεταξύ των κρατών εταίρων,αξιοποιώντας τους πλούσιους φυσικούς, πολιτιστικούς και ανθρώπινους πόρους, καθώς και ενισχύοντας την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου.

Σκοπός των Αφηγηματικών Εκδηλώσεων είναι η προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Π.Ε. Ευβοίας, μέσα από την διάσωση, ανάδειξη και διάδοση των μύθων του Ηρακλή και τοπικών θρύλων που συνδέουν τον μυθολογικό ήρωα με την Π.Ε. Ευβοίας. Ακόμη στόχος των εκδηλώσεων είναι να εγείρουν το ενδιαφέρον του κόσμου για τον πλούτο και τη σημαντικότητα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και της προφορικής παράδοσης, και να τονίσουν την ανάγκη της διαφύλαξής τους.

Τέλος, το έργο SMART HERITAGE αποσκοπεί στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Π.Ε. Ευβοίας και των λόγων για τους οποίους αξίζει κάποιος να επισκεφθεί την περιοχή. Στο έργο συμμετέχουνν οι χώρες Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ελλάδα και Ιταλία που επιθυμούν την προώθηση, αξιοποίηση και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου μέσω του έργου αλλά και την και αύξηση της ελκυστικότητας των περιοχών και τη μείωση του εποχικού στις συμμετέχουσες περιοχές.

Ημερομηνία: Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021

Ώρα: 14:00– 15:00 (EEST)

Διάρκεια: 1 ώρα

Διαθεσιμότητα: Η εκδήλωση θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom, είναι δωρεάν και διαθέσιμη για όλους.

Zoom link: https://zoom.us/meeting/register/tJIqde-vrDkrG9HOwLI1iIMydEdAX_Z_ix6L

*Παρακαλώ χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο (Zoom link) για να μπορέσετε να συνδεθείτε και να παρακολουθήσετε το σεμινάριο. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως θα υπάρξει ολιγόλεπτη διαδικτυακή διαδικασία εγγραφής μέσω της εφαρμογής ZOOM για αυτό θα σας παρακαλούσαμε να συνδεθείτε λίγα λεπτά πριν την έναρξη.

Διοργανωτής: Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε

Συντονισμός και τεχνική υποστήριξη: TREK Development A.E. Σε περίπτωση που χρειάζεστε περαιτέρω πληροφορίες ή αντιμετωπίζετε προβλήματα σύνδεσης παρακαλώ επικοινωνήστε με την Όλγα Γαϊτάνη στο email: olga@trek-development.eu