MY KTEO

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Αποζημιώσεις έως 480 ευρώ για την εκκαθάριση συντάξεων


Το πλαίσιο των αποζημιώσεων στους υπαλλήλους των ταμείων οι οποίοι θα επιτύχουν τους στόχους εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων ξεκαθαρίζει εγκύκλιος του e- EΦΚΑ. Αναλυτικά, προβλέπει πως:

Η μηνιαία αποζημίωση κάθε μέλους των Κλιμακίων- Ομάδων Εργασίας του eΕΦΚΑ τα οποία συγκροτήθηκαγια την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης του e-ΕΦΚΑ και την αποπληρωμή των οφειλομένων αναδρομικών ποσών που αφορούν σε αυτές, καθορίζεται στο ποσό των 480,00 € υπό την προϋπόθεση της επίτευξης των στόχων όπως αυτοί αναλυτικά προσδιορίζονται στις επιμέρους διατάξεις της απόφασης συγκρότησης των κλιμακίων-ομάδων εργασίας.

Κάθε μέλος του κλιμακίου - ομάδας εργασίας δικαιούνται μηνιαία αμοιβή για την επίτευξη του 100% του στόχου των κλιμακίων Προετοιμασίας/Ωρίμανσης Φακέλου και των κλιμακίων Απονομής. Η αμοιβή για μικρότερες αποδόσεις υπολογίζεται σύμφωνα με τις παραμέτρους που περιγράφονται στη συνέχεια. Τα μέλη του κλιμακίου Διοίκησης Έργου (εκτός του επικεφαλής και του αναπληρωτή του) και του κλιμακίου Υποστήριξης της Σύστασης και Λειτουργίας των Κλιμακίων – Ομάδων Εργασίας λαμβάνουν μηναία αμοιβή εφόσον η μηναία απόδοση στην απονομή των συντάξεων, επιδομάτων και παροχών υπερβαίνει αθροιστικά για το σύνολο της χώρας αφενός το 80% της εκτός κλιμακίου απόδοσης και αφετέρου την ελάχιστη απόδοση του συνόλου των κλιμακίων απονομής προσαυξημένη κατά 35%. Εναλλακτικά, μέλη του κλιμακίου Διοίκησης λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή εφόσον ο τομέας ευθύνης τους εμφανίζει αθροιστικά για το σύνολο της χώρας απόδοση που υπερβαίνει το 85% της εκτός κλιμακίου απόδοσης και το 75% της τιμής στόχου απόδοσης των κλιμακίων. Η αμοιβή είναι αναλογική του μηνιαίου ποσοστού επίτευξης του στόχου των ολοκληρώσεων των αιτημάτων.

Τα μέλη των Κλιμακίων: -Συντονισμού των εργασιών των Κλιμακίων - Ομάδων Απονομής Συντάξεων - Συντονισμού των εργασιών των Κλιμακίων - Ομάδων Ανακεφαλαίωσης, Ελέγχου Καταβολής Εισφορών, Αναγνώρισης και Διαπίστωσης Χρόνων Ασφάλισης λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή, εφόσον η μηναία συνολική απόδοση των αντίστοιχων κλιμακίων που εποπτεύουν/συντονίζουν ξεπερνά αθροιστικά το 40% της τιμής στόχου για την απόδοση των κλιμακίων. Η αμοιβή είναι αναλογική του μηνιαίου ποσοστού επίτευξης του στόχου των ολοκληρώσεων των αιτημάτων.

Τα μέλη των κλιμακίων Περιφερειακού Συντονισμού λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή, εφόσον η μηνιαία συνολική απόδοση των Κλιμακίων - Ομάδων Εργασίας της περιφέρειας που συντονίζουν υπερβαίνει το 40% της τιμής στόχου. Εναλλακτικά Διευθυντές Οργανικών Μονάδων - μέλη των κλιμακίων Περιφερειακού Συντονισμού λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή εφόσον η οργανική μονάδα που προΐστανται εμφανίζει απόδοση των κλιμακίων που λειτουργούν στη μονάδα που προΐστανται, η οποία υπερβαίνει το 50% της τιμής στόχου απόδοσης.

Τα μέλη των:
Α) Κλιμακίων Προετοιμασίας/Ωρίμανσης Φακέλου,
Β) Κλιμάκιων-Ομάδων Εργασίας Απονομής Συντάξεων,
Γ) Κλιμακίων Παροχών και Δ) Κλιμακίων Εκκαθάρισης Συντάξεων που λειτουργούν στις οργανικές μονάδες του e-ΕΦΚΑ λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή υπό τον όρο της επίτευξης των ατομικών στόχων που έχουν καθοριστεί για κάθε κατηγορία. 

Η αμοιβή είναι αναλογική του μηνιαίου ποσοστού επίτευξης του στόχου των ολοκληρώσεων των αιτημάτων. Στα μέλη των ανωτέρω τεσσάρων κλιμακίων χορηγείται επιπλέον ανταμοιβή ίση με το 50% της αμοιβής κάθε μήνα του τριμήνου, εφόσον έχουν πετύχει στο 3μηνο τη μηνιαία απόδοση εκτός κλιμακίου και τουλάχιστον το 80% του στόχου της απόδοσης στο κλιμάκιο.

Τα μέλη των κλιμακίων Γραμματείας Συντάξεων λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή, εφόσον η οργανική μονάδα που υποστηρίζουν εμφανίζει απόδοση των κλιμακίων απονομής που υπερβαίνει το 50% της τιμής στόχου απόδοσης.

Τα μέλη των Κλιμακίων-Ομάδων Εργασίας απασχολούνται με το έργο του κλιμακίου εκτός του ωραρίου εργασίας και των ωρών υπερωριακής απασχόλησης.


capital.gr του Δημήτρη Κατσαγάνη