MY KTEO

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Τα αποκαλυπτήρια για το ψηφιακό πιστοποιητικό


Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού EU Digital COVID Certificate, το οποίο θα διευκολύνει τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το ψηφιακό πιστοποιητικό παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Στην παρουσίαση συμμετείχαν επίσης μέρος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς. 

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη. Η επίσημη εφαρμογή (σ.σ.: στην Ευρώπη) θα γίνει την 1η Ιουλίου», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η χώρα μας σκοπεύει να το εφαρμόσει νωρίτερα, συνεργαζόμενη με άλλες χώρες που είναι ήδη έτοιμες. 

Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας χρησιμοποιεί ήδη πιλοτικά το Green Pass, που αφορά είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε τεστ ή πιστοποιητικό νόσησης. Το νέο πιστοποιητικό θα περιλαμβάνει κάτι παρόμοιο, δηλαδή θα είναι μια ενιαία βάση δεδομένων που θα δείχνει εάν ο κάτοχός του «έχει εμβολιαστεί, έχει ασθενήσει ή έχει αρνητικό τεστ». 


 naftemporiki.gr