Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Γαλέος αχνιστός με ντομάτα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Γαλέος αχνιστός με ντομάτα


Υλικά για 3-4 μερίδες:
800 γρ. γαλέος σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 πιπεριά
1 ντομάτα
Ελαιόλαδο
Άνηθος
Μπούκοβο (εναλλακτικά: καυτερή πάπρικα)
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Στρώνετε στη βάση ενός ευρύχωρου, βαθιού τηγανιού τις φέτες του γαλέου μαζί με την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, 3 κουτ. σούπας λάδι, τα σκόρδα κομμένα σε φετάκια, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο.

Προσθέτετε και λίγο νερό, τόσο όσο να μισοσκεπάζει το γαλέο και ανάβετε το μάτι στο φουλ.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει προσθέτετε τη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες πάνω από τα φιλέτα του ψαριού, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά ακόμα.

Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε από πάνω τον άνηθο ψιλοκομμένο, ελέγχετε τη γεύση –διορθώνοντας το αλατοπίπερο αν χρειάζεται- και σερβίρετε.


cookpad.com (Takis Tsirtsonis)