MY KTEO

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές ζητάνε την κατάργηση των μέτρων


Οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές, από όλη την Ελλάδα, ζητάνε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την άμεση εφαρμογή στην κανονικότητα, δηλαδή, την κατάργηση των μέτρων 50% - 50% για τους πωλητές και την απόσταση των 5 μέτρων από πάγκο σε πάγκο.

Σε επιστολή που έστειλαν στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση σημειώνουν ότι δεν υφίστανται πλέον οι λόγοι για αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας, μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των οικονομικών δραστηριοτήτων και ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας στους τρόπους λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή: "Καθώς δεν υφίστανται πλέον οι λόγοι για αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας, οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές από όλη την Ελλάδα, ζητάνε την άμεση εφαρμογή στην κανονικότητα, δηλαδή, την κατάργηση του μέτρου του 50% - 50% της προσέλευσης για τους πωλητές και την απόσταση των 5 μέτρων από πάγκο σε πάγκο".

Επίσης επισημαίνεται πως οι επαγγελματίες του χώρου των λαϊκών αγορών περιμένουν άμεση απάντηση προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Ήδη έχει συμφωνηθεί το Σάββατο 15 Μαΐου να υπάρξει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ομοσπονδιών για να συζητηθεί και το θέμα αυτό.

Στην επιστολή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνεται αναφορά στους κλειστούς χώρους των σούπερ μάρκετ και στο συνωστισμό στη Βαρβάκειο αγορά, σε αντιδιαστολή με τους ανοιχτούς χώρους των λαϊκών αγορών.


News247.gr / ΑΠΕ-ΜΠΕ (φωτο)