MY KTEO

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Συγκέντρωση την Πέμπτη στο Μαντούδι για την Εργατική Πρωτομαγιά

135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί αγώνες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να την καταργήσει.

Η κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν σημαντικό χτύπημα στα δικαιώματά μας, στον ίδιο το σκοπό της ύπαρξης και της δράσης σωματείων και συνδικάτων.

Προκαλούν όταν μας λένε ότι είναι επιθυμία των εργαζόμενων η 10ωρη δουλειά και ότι θα ισχύει με τη σύμφωνη γνώμη κάθε εργαζόμενου, την ώρα που κυριαρχεί η τρομοκρατία της εργοδοσίας με την απειλή της απόλυσης.

 

       Η πανδημία θερίζει, πλημύρες - χιονιάδες - πυρκαγιές αφανίζουν τους ρετσινάδες και τους αγρότες, η δουλειά με δόσεις και χωρίς σταθερό ωράριο στον τουρισμό και άλλους κλάδους εδραιώνεται, οι Δήμοι μετατρέπονται σε "επιχειρήσεις"....

 

       Δεν πρέπει να αποδεχθούμε το μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς!!! Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας για τη ζωή και τα δικαιώματα μας. Η Πρωτομαγιά με όλο το ιστορικό φορτίο που διαθέτει, αποκτά σε αυτές τις συνθήκες ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

 

Την Πέμπτη 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!

 

       Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής, όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.

 

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30΄ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ - ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ Ν, ΕΥΒΟΙΑΣ

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ -ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ)

 

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΗΡΙΝΘΟΥ

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ