MY KTEO

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στα Νέα Στύρα


Με την πρέπουσα λαμπρότητα και βάση των προβλεπόμενων υγειονομικών διατάξεων εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον φερώνυμο ιερό ναό των Νέων Στύρων της  επαρχίας Καρύστου όπου την Παρασκευή  21 Μαϊου τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντος του εκ Στύρων καταγομένου  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου πλαισιούμενοι απο τον Πρωτοπρ Γεώργιο Ρούπα εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

 



Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε καταλλήλως σε όλους τους πιστούς και στους άγοντες την ονομαστική εορτή τους.

 

Παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος ο Αντιδήμαρχος Στυρέων  κ. Ιωάννης Γκεμίσης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητων Στυρέων κ. Δημήτριος Τζώρτζης.

 

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησαν οι ιεροψάλτες κ. Δημήτριος  Λιάκης απο το Καματερό της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και ο Αναγνώστης κ. Αναστάσιος Ρέτσας.