MY KTEO

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Τσιβίκα: Η απόφαση της Κυβέρνησης θα πλήξει σε μεγάλο βαθμό τους κατοίκους της Χαλκίδας


«Στηρίζουμε ολόπλευρα τη ματαίωση της εγκατάστασης διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου- Χαλκίδας καθώς και οποιαδήποτε κινητοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση. Ξεκαθαρίζουμε όμως, πως η θέση μας είναι υπέρ της πλήρους κατάργησης όλων των διοδίων.

 

Δε συμμεριζόμαστε την άποψη της Δημάρχου και των υπόλοιπων παρατάξεων, για τον ανταποδοτικό χαρακτήρα των διοδίων. Θεωρούμε πως το οδικό δίκτυο πρέπει να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες του λαού για ασφαλή μετακίνηση, με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από δημόσιες επενδύσεις.

 

Είμαστε αντίθετοι σε οποιεσδήποτε συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών σε ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους για να θησαυρίζουν, εισπράττοντας το αντίτιμο από τα διόδια, αλλά και συμπληρωματικές επιχορηγήσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις που φροντίζουν με κάθε τρόπο να τους διευκολύνουν, δεδομένου πως όλες τους χωρίς εξαίρεση υποκλίνονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης των οδικών δικτύων.

 

Είναι γνωστό πως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ υιοθετούν πλήρως τη λογική των συμβάσεων παραχώρησης, πλάι στα ΣΔΙΤ, αφού ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις σχετικές κατευθύνσεις της ΕΕ ώστε για άλλη μια φορά να επιφορτιστεί ο λαός με υποχρεώσεις που μόνο δικές του δεν είναι.

 

Η επιβολή διοδίων για τη χρήση των δρόμων αποτελεί τεράστια πρόκληση απέναντι στο λαό που έχει πληρώσει διπλά και τριπλά για την κατασκευή και τη χρήση τους, που ήδη φορολογείται άγρια.

 

Ως υπέρμαχοι της κατάργησης όλων των διοδίων, καλούμε το λαό της πόλης να εκφράσει ενεργά με τον αγώνα του την αντίθεσή του στην κατασκευή νέου σταθμού διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου-Χαλκίδας ώστε να ματαιωθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης».