MY KTEO

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Προσλήψεις αναπληρωτών: Τι αλλάζει στην ανάληψη υπηρεσίας


Tις δράσεις για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης που περιλαμβάνουν ψηφιακές συμβάσεις για τους αναπληρωτές, έξυπνες φοιτητικές ταυτότητες και sms στους υποψήφιους των Πανελληνίων για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή τη σχολή στην οποία εισάγονται, ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων η κ.Κεραμέως και ο κ.Πιερρακάκης.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η αναδιοργάνωση διαδικασίας κάλυψης θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ως εξής:
  • Για πρώτη φορά θα καταχωρίζονται τα κενά των σχολικών μονάδων σε μια ενιαία εφαρμογή που θα διαλειτουργεί με υφιστάμενες εφαρμογές του ΥΠΑΙΘ, με στόχο τον έγκαιρο προγραμματισμό και τη γρήγορη κάλυψη των λειτουργικών κενών, απλοποιώντας παράλληλα τις διαδικασίες για τους υποψήφιους αναπληρωτές και μειώνοντας το διοικητικό κόστος εξυπηρέτησης τους.
  • Η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών θα ολοκληρώνεται εξ ολοκλήρου ψηφιακά.
  • Θα γίνεται σύναψη ψηφιακής σύμβασης κατά την ανάληψη της υπηρεσίας τους στις σχολικές μονάδες.
Και ψηφιακή ταυτότητα στους φοιτητές
Επίσης ανακοινώθηκε μια νέα, «έξυπνη» φοιτητική ταυτότητα, που θα διευκολύνει την πρόσβαση σε σημαντικές υπηρεσίες, όπως εκπτώσεις σε μέσα μεταφοράς, προσβάσεις σε δημόσιες βιβλιοθήκες και άλλα, θα αποκτήσουν σύντομα οι φοιτητές. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί σχετική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας θα παρέχονται οι ίδιες υπηρεσίες.


Newmoney.gr