MY KTEO

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας συμμετείχε φέτος στις εκδηλώσεις « Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»


Το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας συμμετείχε φέτος στις εκδηλώσεις « Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία» που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «Δημωφέλεια».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου θα προβληθεί στις 29.05.2021 και ώρα 20.30 στην Πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα ένα μουσικό οδοιπορικό με τίτλο: «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…μνήμης ηχώ». Η φετινή διοργάνωση είναι ειδικά αφιερωμένη στον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και πιο συγκεκριμένα στην ανάδειξη του ρόλου της μουσικής ως καθοριστικού στοιχείου στη συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους.

Το ιδιαίτερο συναυλιακό σκηνικό του φεστιβάλ που στήθηκε φέτος περιλαμβάνει -εκτός από τον επιβαλλόμενο εξ αποστάσεως  χαρακτήρα -και μία ακόμη σημαντική τομή. Στην διαδικτυακή του σκηνή ηχούν και συμπράττουν μουσικά τρείς γενιές ανθρώπων, οι μαθητές και μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων της Ελλάδας (Αγρινίου, Αλεξανδρούπολης,  Αργολίδας,  Δράμας , Καβάλας,  Καρδίτσας, Λειβαδιάς , Σερρών, Τρικάλων, Χαλκίδας),  Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του εξωτερικού (Agrupamentode Escolas de Paredes de Coura – Portugal, Asociacion DeInnovacion Formaciony Empleo Para El Desarrollo Sostenible – Spain, I.I.S.S. "Carlo Maria Carafa" Mazzarino – Italy, Istanbul Avrupa Arastirmalaria Dernegi – Turkey) Ευρωπαϊκών  Χορωδιών της Καβάλας , Παραδοσιακών Χορωδιών   της Καβάλας.

Υπό την οργάνωση και τη  διδασκαλία  της εκπαιδευτικού κας Παπαϊωάννου Αντωνίας (ΠΕ 79.01) και με την ευγενή στήριξη της εν λόγω προετοιμασίας από τη Διευθύντρια του Σχολείου μας, κας Λεονταρίδη Ιωάννας, συμμετείχαν στη δράση « Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία», ενώνοντας τις φωνές τους διαδικτυακά με το πολυπληθές εξ αποστάσεως χορωδιακό σύνολο και ερμηνεύοντας τον ύμνο «Τη Υπερμάχω» και τον Εθνικό Ύμνο,οι ακόλουθοι μαθητές:

1.         Βάθη Λεώνη (Β΄ Γυμνασίου)

2.         Θεοδουλίδου Θεοφανία (Α΄ Γυμνασίου)

3.         Κόνιαρη Ιωάννα (Β΄ Γυμνασίου)

4.         Μάρη Αθηνά (Β΄ Λυκείου)

5.         Μάρη Νεφέλη (Α΄ Λυκείου)

6.         Παναγούλιας Βασίλειος (Β΄ Γυμνασίου)

7.         Παπαγρηγορίου Φωτεινή (Α΄ Γυμνασίου)

8.         Πολυχρόνης Βασίλειος (Γ΄ Γυμνασίου)

9.         Στάντζου Μαλαματή (Α΄ Γυμνασίου)

10.       Τσούρα Στυλιανή (Γ΄ Γυμνασίου)

Η δράση τελεί υπό την αιγίδατης Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Στην δράση λαμβάνει μέρος ο κ. Γρηγόρης Βαλτινός (ανάγνωση κείμενων)  και παρουσιάζει ο κ. Αλέξης Κωστάλας.

 

Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό διαδικτυακά, μέσω συνδέσμου που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στη επίσημη σελίδα Facebook του σχολείου μας την προσεχή εβδομάδα.