MY KTEO

Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Χαλκίδα: Με λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη





Με λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, ο ευσεβής λαός της Χαλκίδος, με επικεφαλής τον Επίσκοπο και Ποιμενάρχη του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο και τον υπ’ Αυτόν Ιερό Κλήρο, συντεταγμένοι με τους κανόνες προφύλαξης του πληθυσμού από τον νέο κορωνοϊό covid-19, πανηγύρισαν το θεμελιώδες γεγονός της χριστιανικής πίστεως και ζωής, την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ετελέσθη η Ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή και των υπ’ Αυτόν Κληρικών, Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου-προϊσταμένου της Ενορίας, του συνεφημερίου του Πρωτοπρεσβ. Αθανασίου Τρίκκα, του Σταυροφ. Αντωνίου Αντωνίου και των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα.

Μεταξύ των χριστιανών συμμετείχαν στην μεγάλη αυτή Πανήγυρη και τοπικοί Άρχοντες με προεξάρχοντες τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κ. Γεώργιο Κελαϊδίτη, ενώ προ του «Χριστός Ανέστη» ο π. Αιμιλιανός ανέγνωσε την Πασχαλινή Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου.

Στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία παρέμειναν εντός και εκτός του Ι. Ναού και συμμετείχαν σ’ αυτήν πολλοί ευλαβείς χριστιανοί, καθώς και πολλοί άλλοι παρακολούθησαν τα τελούμενα από τον απευθείας μεταδίδοντα Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως στους 97,7 μεγακύκλους.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του, διότι, έστω και υπό περιοριστικά μέτρα, βρεθήκαμε όλοι μαζί και εορτάσαμε την Ανάσταση, απηύθυνε πατρικές ευχές προς όλους, λέγοντας, η αγάπη του Χριστού μας να φέρνει φως και ελπίδα στη ζωή μας και προσκάλεσε τους πιστούς στον καθιερωμένο Εσπερινό της Αγάπης, ο οποίος θα τελεσθεί στον Παλαιοχριστιανικό Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος το απόγευμα της Κυριακής.