MY KTEO

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας για την Εργατική Πρωτομαγιά

 


Η 1Η  Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για όλους τους εργαζόμενους, για όλους τους πολίτες. Ορόσημο για τους αγώνες της κοινωνίας , χάρη στους οποίους διασφαλίσθηκαν αξιοπρεπείς συνθήκες για τις μετέπειτα γενιές.  Από το Σικάγο, όπου «γεννήθηκε» και καθιερώθηκε η εργατική Πρωτομαγιά το 1886, οι «αιματοβαμμένοι» αυτοί αγώνες, σε παγκόσμια κλίμακα, είχαν ως αφετηρία την προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

     Η φετινή Πρωτομαγιά εορτάζεται εν μέσω μιας πρωτόγνωρης για όλους μας κατάστασης υγειονομικής κρίσης με πολλαπλές επιπτώσεις στην ζωή όλων μας, επιπτώσεις που δεν θα αφήσουν ανέπαφες τις εργασιακές μας σχέσεις. Η παγκόσμια κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού με τα εκατομμύρια κρούσματα και τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και  του κοινωνικού κράτους. Η οικονομική απραγία και η στασιμότητα αυτής της περιόδου έχει δημιουργήσει δραματική αύξηση της ανεργίας, καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων  καθώς και κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον.

 

  Σήμερα που ο εργασιακός χώρος πλήττεται από την περιστολή συλλογικών δικαιωμάτων, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε το διαχρονικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που μάς υπενθυμίζει την αξία και σημασία της αξιοπρέπειας στην εργασία. Επιπλέον, οι επίμονες διεκδικήσεις όσων θυσιάσθηκαν για τις επόμενες γενιές, μας υποδεικνύουν, ότι οι αγώνες που δίνονται με ενότητα και αλληλεγγύη δεν πάνε ποτέ χαμένοι.

 

 

 

  Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , στο κλάδο μας η κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τα εργαλεία που έχουν οι δημοτικές αρχές στα χέρια τους για να ξεπουληθούν οι υπηρεσίες των Δήμων στα οικονομικά συμφέροντα και  σε βάρος των δημοτών, της κοινωνίας  και των εργαζομένων. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τις αποχωρήσεις  ενώ παγίδες θανάτου εξακολουθούν να είναι οι συνθήκες εργασίας στη καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργία.

 

  Η κυβέρνηση με νομοσχέδιο σκούπα ετοιμάζει μία ακόμη ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους. Δεν ενδιαφέρεται για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που ισχύουν, για τις τεράστιες ανισότητες που υπάρχουν και την τρομοκρατία στο εργασιακό περιβάλλον.

 

  Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας και οι Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για  την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και για την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας . Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας κόντρα στην αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό και την διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ